Alanya Uçak Bileti Satışları ArtıyorBlog Yazısı

Alanya Uçak Bileti Satışları Artıyor

Türkiye’nin en turistik şehri Antalya; başta Rusya, Ukrayna ve Moldovya olmak üzere Rus ve eski Sovyet Sosyalist ülkelerinden çılgınca turist çeke dursun, aynı ölçüde ilçemiz Alanya da bu bölgeler başta olmak üzere Rus turistlere ek olarak Avrupalı ve Ortadoğulu turistleri misafir etmekte en önde gelen ilçelerimizden.


Türkiye’nin herhangi bir şehrinden Alanya uçak bileti satın alarak Alanya Gazipaşa Havalimanı’na gelen yolcu ve turistler kadar, yurt dışında farklı şehirlerden de Alanya’ya olan direkt ya da aktarmalı uçuşlar, ilçemize yolcu taşımakta.


Aynı zamanda tarihinde ilk kez 2016-2017 sezonunda Süper Lİg’te mücadele eden Alanyaspor’un yurt içindeki maçlarına da yine ülkemizden deplasman taraftarı konumunda birçok futbol seyircisi kente gelip, hem maçlarını izlemekte; hem de tatillerini yapmakta. Hafta sonu gerçekleşen futbol müsabakalarını keyifli bir tatille birleştirmeyi tercih eden futbol severlerin, Alanya’ya seyahat ettikleri en yoğun mevsimler ise futbol sezonuyla birleşen Ağustos, Eylül, Ekim, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları.


Ülkemizde çok fazla hava yolu şirketinin alternatifleri sayesinde kendilerine en uygun uçak bileti seçeneklerini bulan yolcu ve turistler yılın her mevsimi Alanya’yı ziyaret ediyor; en çok da Alanya’da tatil yapma fırsatını kısa hafta sonu kaçamaklarında değerlendiriyor. Alanya Gazipaşa Havalimanı’nın turistik bölgelere, şehir merkezine ve Akdeniz sahillerindeki benzersiz otellere yakınlığı bu yönde iyi bir fırsat olarak hafta sonu kaçamağı yapan tatilcilere ulaşım kolaylığı sağlıyor.


Aynı şekilde Alanya’mıza seyahat edenler kadar, ilçemizden şehir dışında uçanlar da Alanya Gazipaşa Havalimanı sayesinde birçok avantajlı seçeneğe sahip oluyor. Eskiden Antalya’ya gitmek zorunda kalan hemşehrilerimiz, festival gibi fırsatlarla Alanya’dan Türkiye’nin her yerine uçabilmekte. Direkt uçak seferlerinin nispeten kısıtlı olduğu Gazipaşa’dan en çok gerçekleşen uçuş; doğal olarak direkt seferler kadar, aktarmalı seferlerle de beslenen Alanya İstanbul uçak bileti alan yolcuların gerçekleştirdiği Atatürk Havalimanı veya Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul yolculukları. İstanbul’u; sırasıyla Ankara, İzmir ve Trabzon takip etmekte olup; ilk beşe giren diğer havalimanları ise Adana Şakirpaşa ve Diyarbakır Havalimanı.


Yurt dışında ise; Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri, ilçemiz Alanya’dan en yoğun uçuş gerçekleşen ülkeler olarak sıralanıyor. Türk Hava Yolları’nın en çok yolcu taşıdığı şehrimizde, yerli ve yabancı diğer hava yolu şirketleri de ikincilik ve üçüncülük için yarışmakta.

Scroll to Top