arama motorlarında düşüşe sebeb 7 maddeBlog Yazısı

arama motorlarında düşüşe sebeb 7 madde

arama motorlarında düşüş


Her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyor olsanız dahi bazen aramalarda yukarı çıkmanız pek mümkün olmayabilir.Bu bir sorun olduğunun gösterir.Aşağıda sıraladığımız unsurlar en bilindik sorunlardan. Adımlarınızı doğru bir şekilde atarak sitenizin arama motorunda daha iyi bir konumda olmasını sağlayabilirsiniz.


1. Sitenin Anahtar Kelimeler İçin İyileştirilmiş Olmaması 


Anahtar kelime iyileştirmesi sitenizi anahtar kelimelerle doldurmak anlamına gelmiyor.Olması gereken sitenizi özel olarak belirlenmiş anahtar kelimelerle iyileştirmektir.


Anahtar kelimeler oluşturduğunuz içeriklerde kolayca tespit edilebilmelidir içeriklerinizde yer alan metinler arama motorları tarafından taranabilmelidir. Google’ın artık anahtar kelimeleri değil,kelimenin anlamını da baz aldığını düşünürsek daha farklı bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.


2. Arama Motoru Tarayıcılarının Kaçırılması


Eğer Google sitenizi düzenli olarak taramıyorsa aramalarda sıralama kaybetmeniz normaldir.Bu durum Google’a kalırsa sitenizi haftalar sonra taramayı tercih edecektir.İyileştirme yapılan siteler ve yeni siteleri Google hemen taramaya başlamıyor.Onlara varlığınızı hissettirmeniz gerek.


Sitenizin arama motorları tarafından düzenli olarak tarandığından emin olmanız gerekmekte.



  •          Siteniz yavaş yükleniyorsa SEO açısından sıkıntılıdır ve sitenizin arama motorları tarafından taranmasını geciktirir.Bu durumda arama motorları tarayıcıları sitenize uğramayı tercih etmeyeceklerdir.

  •          Sitenizi düzenli olarak güncel tutmanız gerekmekte.Siteniz ne ile alakalı olursa olsun mutlaka bir blog sayfası olmalıdır.Bu sayede sitenizi güncel tutabilirsiniz ve arama motoru tarayıcılarını sitenize çekebilirsiniz.

  •          Link almanız faydalı olacaktır fakat niteliklerine dikkat etmelisiniz.

  •          Google’ın Arama Konsolu aracına katılarak sitenizin taranmasını isteyebilirsiniz.Bir site haritası oluşturmanız gerekmekte ve hatalarını temizlemeniz gerekmekte.


3. Panda’nın İçeriğe Etkisi 


Panda’nın sitenizi etkilemesinin önüne geçmeniz mümkün değildir.Fırsat yakaladığında sitenizi etki altına alır.Google her Panda Algoritması güncellemesi yaptığında sitelerin trafik değerlerinde değişimler başlar.Kalitesiz,kısa ve kopya içerikleriniz varsa Panda hemen kendini gösterir.Panda için hedefi kalite düşük içeriklerdir.Yapmanız gereken ilk şey düşük kalitedeki içerikleri belirleyip onları güçlendirmek.Bunu yapamıyorsanız bu içerikleri sitenizden kaldırmak bir diğer seçeneğiniz.


4. Kalitesiz Linklerin Penguin Tarafından Tespit Edilmesi 


Penguin Algoritması Panda’nın yaptığını linkler için gerçekleştiriyor.Sitenizde doğal olmayan ve kalitesiz link varsa Penguin Algoritması tarafından cezalandırmanız muhtemeldir.Cezalar sadece kalitesiz linklerle sınırlı kalmıyor,bir kaynaktan çok fazla link alınmışsa bu da ceza yazılmasına sebep olacaktır.


5. Top Heavy ve Kullanıcı Deneyimini Anlamak 


Top Heavy,kullanıcı deneyimini hedefleyen algoritmadır.Bu algoritma sitelerin belirli ayarlarını baz alarak değerlendirme yapıyor.Bu algoritması içeriklerini reklamların arasına hapseden ve kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkileyen siteleri hedef alıyor.Eğer kullanıcı sitenizi açar açmaz bir takım reklam yığınıyla karşılaşıyorsa bu durumda sitenizin Top Heavy algoritması aracılığıyla ceza alması büyük olasılıktır.


6. Sitenin Mobil Dostu Olmaması


Google trafiğinin hemen hemen yarısı mobil kaynaklardan geliyor.Mobil dostu siteler artık bir tür zorunluluk haline geldi.Siteniz mobil dostu değilse direkt olarak trafik değerlerinize etkisi olmayacaktır fakat kullanıcı deneyimini etkileyecektir.Sitenizin mobil dostu olabilmesi için mobile uyumlu bir tasarımınızın olması gerekiyor.


7. Google Çalışanlarının Sizi Sevmemesi 


Google zayıf ve kalitesiz içeriklere sahip siteleri yalnızca algoritma yoluyla cezalandırmaz. Google çalışanları bu tür siteleri tespit ettiklerinde manuel olarak ceza uygulayabiliyorlar.Böyle bir durumla karşılaşmamak için kalitesiz içeriklerden,programlarla çoğaltılmış içeriklerden,kullanıcıya değer katmayan ve kopya içeriklerden uzak durmanız zorunludur.

Scroll to Top