backlink nedir ?Blog Yazısı

backlink nedir ?

backlink nedir


Backlink Türkçe Anlamı Gerilink Demektir.

Backlink (A) sitesinin (B) sitesine yani sizin sitenize verilen linke denir. Kalkiteli gerilink sitenizin arama motoru botları tarafından daha sık ziyaret edilmesini sağlar.


Backlink almadan önce hedef kelime ile ilgili sayfanizin içeriğini gelistirmeli, sayfanizin içeriğini anlatan özgün ve etkili makaleler yayınlamalısınız. Özgün, etkili makaleler yayınladıktan sonra backlink alırsanız backlinklerin etkisi %100 daha fazla olacaktır.


Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Bir Husus, Backlinklerin Kalıcı Olmasıdır.


SEO'da önemli etkisi olan backlinklerin kalıcı olması çok önemlidir. Yani backlink aldığınız zaman 1 aylık 3 aylık 5 aylık değil ömürlük olmasına da dikkat etmelisiniz. Backlink alarak sitenizi yükselttikten sonra backlinklerin kalkması sitenizde kalıcı bir düşüşe sebeb olabilir. Daha sonra başka backlinklerle tekrar yükseltmek istediğinizde alacağınız yeni backlinkler aynı etkiyi bir daha kesinlikle göstermeyecektir.


Kaliteli haber ve makale sitelerinde tanıtım metini yayınlatarak kalıcı backlinkler sağlayabilirsiniz. 
Kalıcı backlink çalışması için bir diğer çalışma kendi mikro sitelerinizi ve bloglarınızı oluşturup, içeriğinizle alakalı backlink elde edebilirisiniz. 


Backlink, bir sitenin diğer bir siteye verdiği linke denir; Bir site ana sayfasından veya herhangi bir sayfasından banner reklam veya text link şeklinde başka bir siteye link verirse link vermiş olduğu siteyi desteklemiş olur. Page rank değerinin yükselmesi için önemli olan bir referans link sistemidir.


Arama motorlarinin backlinke önem vermesinin mantigi sudur; A-B-C-D-E-F-G siteleri, sizin sitenize link veriyorsa demek ki bu site kaliteli iyi bir site ki birden fazla site bu siteye referans oluyor.
 
- Pagerank'inin yükselmesinde en etkili araç kaliteli gerilink çalışmasıdır. 
- Tabiki pagerank değeri yüksek sitelerden link almak daha faydalı olacaktır
- Örneğin Pr 0 olan sitelerden 100 linkiniz olacağına Pr 4,5,6 olan siteden 1 link almak daha iyidir. Yanlız bu tabiki  pagerank çalişması için geçerlidir.
-Ama sıralamada yükselmek için link aldığınız sitenin pagerank degğeri önemli değildir; öncelikle alexa değeri ve sonrasında kendi kelimesinde sıralama konumu dikkate alınmalıdır.


 

Scroll to Top