BAŞARILI ZAMAN DENETİMİBlog Yazısı

BAŞARILI ZAMAN DENETİMİ

Zamanınızı başarılı bir şekilde yönetmek için kolay uygulanabilir 20 adımı sizlere sunuyoruz:


1.Hedeflerinizi belirleyin,bunları yazıyla ifade edin ve sonra önceliklerine göre sıraya koyun. Sizin için yaşamınızda nelerin önemli olduğunu farketmelisiniz.


2.Hedefleriniz üzerine odaklanın,etkinliklerinizin değil.En önemli etkinlikleriniz sizi hedeflerinize ulaştıracak birer basamaktır.


3.Her gün için temel bir hedef belirleyin ve ona ulaşın.


4.Zamanınızı nasıl kullandığınızı görmek için için periyodik olarak zaman aralıklarını kaydedin,kötü alışkanlıklarınız varsa bırakmak için çabalayın.



5.Hedeflerinize ulaşmak için, yaptığınız her şeyi analiz etmeniz gerekiyor.Ne yaptığınızı, ne zaman yaptığınızı, neden yaptığınızı bilin. .Kendinize şu soruyu sorun. "Bunu yapmasaydım ne olurdu?" eğer yanıtınız "hiç birşey olmazdı",olursa, yaptığınız veya yapacağınız şeyi durdurun.


6.Her hafta hayatınızda önem arz etmeyen bir şeyi atın.


7.Zaman planlaması yapın.Her hafta için bir plan yapın.Kendi kendinize şu soruyu sorun "bu hafta sonuna kadar neyi ve neleri tamamlamayı düşünüyorsun,ve bu sonuca ulaşmak için neler yapmalısın?" .


 8.Her gün için yapılması gerekenler listesi yapın.Bu listenin, günlük hedefleri, öncelikleri, yaklaşık ne kadar zaman alacağını planlayın. Rast gele etkinliklere yer vermeyin.


9.En önemli şeyleri tamamlayabileceğinizden emin olacak şekilde zamanınızı her gün programlayın, beklenmedik beklentilerin de karşınıza çıkacağından,belirli boşluklar bıraktığınızdan emin olun.


10.Bilinmesi gerekir ki çalışma gününün ilk saati en verimli olanıdır.


11.Yapacağınız her iş için zaman sınırları oluşturun.


zaman-denetimi-ve-uygulamasi
12.Bir işi bir kerede en doğru biçimde yapın ki, daha sonra tekrar o iş için zaman harcamak zorunda kalmayın.


13.Yaşamınızdan tekrar tekrar olan yakınmaları,sızlanmaları atın.Neden bazı şeylerin yanlış gittiğini belirleyin.Sonunda tepki vermek yerine, önceden önlem almayı öğrenin.


14.Günün sessiz bir zaman aralığını, en önemli işinizi yapmak için belirleyin.


15.Başladığınızı bitirme alışkanlığını geliştirin.Bir şeyden bir başka şeye asla atlamayın, birçok yarım kalmış iş bırakmayın.


16.Ertelemeyi,geciktirmeyi,ağırdan almayı bırakın.


17.Daha iyi zaman yönetimi için günlük alışkanlık edinin.Hedefleri oluşturun,öncelikle yapmanız gerekenleri belirleyin,zamanınızı planlayın ve programlayın.İlk şeyi ilk önce yapın.Programlanmamış bir şeyi yapmayın.


18.Çok önemli şeyler yapmanız gereken durumlarda,daha az önemli olanlar üzerinde asla zaman harcamayın.


19.Kendiniz için zaman ayırın. (Hayal kurmaya,rahatlamaya ve yaşamaya)


20.Kendinize has biz zaman felsefesi geliştirin,zaman sizce ne ifade etmektedir, ve zamanın sizin yaşantınızla nasıl bir bağlantısı vardır. Bu soruları kendinize daima sormak size yol gösterecektir.


 


 

Scroll to Top