Bilgisayar Almak İsteyenler İçin 5 İpucuBlog Yazısı

Bilgisayar Almak İsteyenler İçin 5 İpucu

1- Bilgisayar Ne İçin Kullanılacak ' En önemli mesele bilgisayarın ne için kullanılacağıdır. Eğer temel olarak internette gezinti yapıp, e-posta gönderip, basit kelime işlem programlarını kullanacaksanız, temel özelliklere sahip basit bir bilgisayar işinizi görecektir.


Fakat eğer bilgisayarı eğlence için, oyun oynamak, çok sayıda müzik depolamak için alıyorsanız, yüksek miktarda RAM, iyi bir ekran kartı ve büyük bir sabit diskin yanı sıra son sistem bir işlemciye ihtiyacınız olacaktır.


Eğer bir video veya dijital ortam hayranıysanız, büyük video ve resim düzenleme yazılımlarını çalıştırmak için yine son sistem bir makineye ihtiyacınız var demektir.


2- Bütçenizi Kararlaştırın ' Alışveriş yaparken en iyisini ve en yenisini almak kolaydır. Ama genellikle en pahalı bilgisayarlar, ihtiyacınız olmayan özellikler barındırır ve bunlara boş yere para vermiş olursunuz. Bütçenizden şaşmayın ki daha sonra pişman olmayasınız.



3- Bütün Çevre Birimlerine Sahip Bir Sistem Alın ' Her bilgisayar dört bileşene ayrılabilir: İşlemci, monitör, klavye ve fare. Bunların hepsini barındıran tam bir sistem almak en iyisidir, çünkü daha ucuza mal olur.


4- Alabildiğiniz En Büyük Monitörü Alın ' Bu, fazladan para harcamanıza değecek bir alandır. Daha büyük monitörleri kullanması daha kolaydır, göze daha iyidir ve eğer bilgisayar başında uzun zaman harcamayı düşünüyorsanız daha eğlencelidir, inanın bana mesele bilgisayar monitörleri olduğunda ne kadar büyükse o kadar iyidir.


5- İnternetten Fiyat Araştırın ' Eğer mağaza ve internet fiyatlarını karşılaştırırsanız, internet fiyatlarının ucuzluğuna şaşırabilirsiniz. Aslında, en hızlı işlemci, en hızlı modem, en çok bellek, en büyük sabit disk gibi şeyleri, mağazadaki standart ürün fiyatına bulabilirsiniz. Bazıları internet alışverişinin güvenilirliğinden şüphe duysa da gerçekte binlerce insan elektronikten otomobile kadar pek çok şeyi internet üzerinden almaktadır, yani bu güvenlidir, özellikle müşteri yorumları ve puanlama gibi özelliklerin olduğu tanınmış sitelerden alışveriş yapıyorsanız.


 

Scroll to Top