Black Hat SEO Nedir?Blog Yazısı

Black Hat SEO Nedir?

Black Hat SEO Nedir?


Seo bilindiği gibi çok zor ve karmaşık bir yapıya sahiptir. İçerisinde birçok karmaşık tanım ve yöntem bulunduran bir alandır. Bu karmaşık terimlerden bir tanesi ise black hat seo. Bu teknik adından da anlaşılacağı gibi siyah şapkalı seo anlamına gelir. Siyah çağlar boyu kötülüğün rengi olmuştur ve bu yöntemde belki de seocuların kullandığı en kötü yöntemdir. Black hat seocular kesinlikle doğal yollardan seo çalışmaları yapmazlar. Yani özgünlük onlar için hiç önemli değildir. Kopyala – yapıştır içerikleri kullanarak seo çalışması yapmaya çalışırlar.


Doğal yolla yapılan seo (white hat seo) olumlu sonuçları zamanla veren bir yöntemdir. Ancak black hat seoda işler bu şekilde değildir.  Siyah şapka yöntemi kısa sürede yükselerek hedef kelimede 1. sıraya çıkmanızı sağlar, reklam gelirleri vs. parayı yaptıktan sonra yani 2-3 ay kadar bir süre zarfının sonunda siteniz sandbox’a düşer yani Google tarafından banlanır. Gelin şimdi black hat seocuların kullandığı yöntemleri ve izlediği yollardan bahsedelim;


Siyah şapka seocular genellikle çok hit getiren kelimelerde çalışma yaparlar. Örneğin aranma hacmi yüksek bir kelime belirler ve bu kelime adına site açarlar. İlk 1 hafta içerik girerler siteye, imleme yaparlar, pingleme yaparlar ki hemen dikkat çekmeyeler. Daha sonra başlarlar hacklink denilen olaya. Hacklink ise google tarafından sevilen sitelerin hacklenerek içeriğine kendi hedef kelime grubu ile birlikte linkini vermek demektir. Google bu yöntemi sevmediği gibi anlaması da biraz geç sürüyor. Bu yüzden 1 ya da 2 ay gibi bir süre zarfında hacklink kasan siteler direk banlanıyor. Siyah şapka seocuların bir genel özelliği de kendi siteleri arasındaki link değişimleridir. Bu tarz hazırlanmış sitelerin footer kısımlarına bakacak olursanız hep birbiri ile benzer siteler bulunmaktadır ve kelimeler genellikle aynıdır. Hazırladıkları içeriklere bolca linkleme yaparlar.



İşte black hat seocuların izlediği yollar bu şekilde. Doğal olmayan şeyleri kabul etmeyen Google bu yöntemi de asla kabul etmemektedir. Bu yüzden en fazla 3 aya kadar bu yöntemi kullanan siteleri tespit eder ve arama motorundan banlarlar. Kısacası Google’ın sevmediği bir yöntemi kullanmak hiçte iyi sonuçlar vermeyecektir.


 

Scroll to Top