DROPBOX NEDİR VE NASIL KULLANILIR ?Blog Yazısı

DROPBOX NEDİR VE NASIL KULLANILIR ?

Dropbox Nedir? Ne İşe Yarar?


Dropbox, şu sıralar adından fazlasıyla bahsettiren, alanındaki gelişmelere ve iyileştirmelere paralel olarak kendini yenileyen bir program. Son zamanların en kayda değer ve pratik teknolojisi bulut depolama (cloud computing)’ nın en güzel kullanımlarından biri.


drop-box-kullanmak-nedir


Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak adlandırabiliriz. Yıllardır fotoğraf, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten  farkıysa  yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan yararlanabilmekiçin tek unsur; online olmak.


Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve  daha sonra uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor.


Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırma imkanınız var.


Dropbox, akıllı telefonlardan ve tabletlerden kullanıldığında verimini daha çok hissettiriyor. Mobil üzerinden kullanıldığında başlangıçtaki 2GB’lik boş alana ek olarak 500 MB’lik ‘Camera Uploads’ (Kamera Yüklemeleri) adında bir alan daha ekleniyor.


Ayrıca Dropbox’ta kapasite artırmanın ücretsiz ve kolay bir yolu daha var: Kullanıma davet ettiğiniz her arkadaşınız için 250 mb alan kazanıyorsunuz.


Geçtiğimiz günlerde Dropbox’un pazarlama müdürü Anna Chiristina Douglas, kendi blogu üzerinden depolama hacminin genişleyeceğini duyurdu.


Dropbox şu anda 50 GB’lik alanı aylık 9,99 dolar, yıllık 99 dolar; 100 GB alanı aylık 19,99 dolar, yıllık 199 dolar olarak kullanıcıya sunuyor. Yapılan değişiklikle beraber 50 GB’lik paket 100GB’ye; 100 GB’lik paket ise 200 GB’ye yükseltilecek. Dropbox Pro kullanıcıları ise artık 100 GB ve 200 GB’lik depolama alanlarına daha önce 50 GB ve 100 GB’lik alanlar için ödedikleri ücretlerin aynısını ödeyecekler.


 

Scroll to Top