Google Analytics İle Site Ziyareti Nasıl ÖğrenilirBlog Yazısı

Google Analytics İle Site Ziyareti Nasıl Öğrenilir

Bir Web Tasarım yaptırdıktan sonraki en önemli adım, web sitenizin ziyaretçilerini takibini yapmaktır. Web sitenize giriş yapan ziyaretçilerinizin hangi anahtar kelimeler ile sitenize ulaştığını, hangi illerden geldiğini, web siteniz de ne kadar süre kaldığını, hangi sayfaları dolaştığını v.s öğrenmeniz sizi rakiplerinizin bir adım önüne taşıyacaktır.


Bahsetmiş olduğumuz verilere göre reklam çalışmalarınızı yeniden düzenleyebilir, web sitenizin içeriğini bu bilgiler doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Peki bu bilgilere nasıl ulaşacaksınız?


Google Analytics Nedir?


Google Analytics, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların tüm hareketlerini izleyen ve size detaylı olarak bir döküman halinde sunan Google'un ücretsiz bir servisidir. Google Analytics web sitesi sahiplerine aşağıda belirtmiş olduğumuz ve daha pek çok bilgiyi detayları ile sunar. Bu veriler ile web sitenizin yatırım getirisini ve dönüşüm oranlarını daha da artırabilir, web sitenize daha fazla potansiyel müşteri çekebilirsiniz.



Google Analytics Hangi Raporları Sunar?


Google Analytics Web Sitenin;


- Tekil ziyaretçi sayısını


- Çoğul ziyaretçi sayısı


Ziyaretçinin hangi;


- Anahtar kelimeler ile sitenizi ziyaret ettiğini,


- Arama motorundan giriş yaptığını,


- Bölgelerden (Ülke, il, eyalet v.s) geldiğini,


- Saatler arasında sitenizde bulunduğunu,


- Tarayıcıyı kullandığını,


- İşletim sistemi kullandığını,


- Bilgisayarının ekran çözünürlüğünü,


- Mobil cihazlarını kullandığını detaylı bir biçimde raporlar halinde sunar.


Google Analytics'i Web Siteme Nasıl Kuracağım?


Firmamızdan Web tasarım ve E Ticaret Sitesi hizmeti almış olan tüm müşterilerimizin web sitelerine opsiyonel olarak Google Analytics sistemini entegre ediyoruz.


Google Analytics Nasıl Kullanılır?


Web sitenize Google Analytics izleme kodu entegre edildikten 24 saat sonra raporlarınızı buradaki linkten görüntülemeye başlayabilirsiniz. Sistemde yakın bir zamanda uygulamaya geçen ve bir çok web sitesi sahibi tarafındanda büyük ilgi gören gerçek zamanlı raporlama ile, o an web sitenizde dolaşan kişilerin hareketlerini izleyebilirsiniz.


 


 

Scroll to Top