google'da az bilinen özelliklerBlog Yazısı

google'da az bilinen özellikler

İnternete giren neredeyse her kullanıcı istediği bilgilere ulaşmak için Google’ın arama motorunu kullanıyor.Ancak internet devinin navigasyon ve harita dışında sunduğu hizmetlerden çoğu kullanıcı haberdar değil.


Yerel Münchener Merkur gazetesinin haberine göre bunlardan bir tanesi yabancı dil çeviri hizmetinin son versiyonu.Akıllı cep telefonları için geliştirilen “Word Lens” yazılımı sayesinde kullanıcılar artık kelimeleri yabancı dile yada yabancı kelimeyi kendi diline çevirmek için tuşlamak zorunda kalmayacak.Bunun yerine kullanıcıların cep telefonunun kamerasını, yazılı kelimelerin üzerine tutması tercüme için yeterli olacak.


googleda az bilinen çok özellik


Sokak haritalarını kullanıcılara sunan Google,bu hizmetini biraz daha geliştirip denizlere de açıldı.Dünyanın 40 farklı noktasında su altı çekimleri yapan Google,bu şekilde tatile gidecek insanlara o bölgenin deniz zenginliklerini de gösteriyor.
“Google Trends” uygulaması sayesinde bir ülkede yaşayan insanların en çok hangi konuları araştırdığını internet üzerinden bulmak ve günün konusunu yakalamak mümkün.


İnternet üzerinden gelecek tehlikelere karşı kullanıcıların kendilerini koruması zor,fakat yabancıların hangi sitelerde dolaştığınızı görmesini istemiyorsanız Google Chrome’un “Inkognito” ayarını açarsanız,Chrome bu sayfaları kayıt etmiyor ve böylece bu bilgiler sizde kalıyor.


 

Scroll to Top