JQuery hakkında bilgiBlog Yazısı

JQuery hakkında bilgi

JQuery Nedir ?


Jquery bir javascript kütüphanesidir. Ya da bir javascript frameworküdür diyebiliriz. Daha çok sayfalardaki animasyonlar için Flash alternatifi olarak kullanılan bu teknoloji ile, slaytlar, foto galeriler, tab menüler yapmak oldukça kolaydır.


JQuery ile tanışma hikayemde biraz CSS’den bahsetmiştim, bunun sebebi JQuery ve CSS’in içiçe kullanılmasıydı. Bu iki dil sanki birbirleri için yaratılmış. Öyle ki CSS ile yaptığınız statik siteleri, JQuery ile bir adım ileri götürerek görsel açıdan zengin, animasyonlu bir site haline getirebilirsiniz.



JQuery artık birçok sitede kullanılmaya başlandı. WordPress buna en basit ve çarpıcı örnektir. Kullanımı gitgide yaygınlaşan bu teknolojinin bu kadar çok sevilmesinin belki de en büyük sebepleri, hız, performans, kullanım kolaylığı ve kodları inanılmaz şekilde kısaltmasıdır. Hatta bu durum JQuery nin sloganını oluşturmaktadır : Az yaz, fazlasını yap…


JQuery ve SEO


Flash kullananlar bilirler, websiteleri için flash kullanmak SEO açısından pek istenilen bir durum değildir. Çünkü flash objesinin içeriği google için değerli değildir. JQuery’de ise durum biraz farklıdır. JQuery bir javascript kütüphanesi olduğundan, okunamayan içerik durumu söz konusu değildir. Yani işin özü, JQuery tamamen SEO uyumlu bir teknolojidir.


JQuery Nasıl Kullanılır ?


JQuery sadece 1 dosyadan oluşan .js uzantılı bir dosyadır. Sürekli güncellenen bu dosyayı JQuery nin resmi sitesinden indirebilirsiniz.


İndirme işleminden sonra artık dosyayı kendi sayfanıza entegre etmeye gelmiştir.


Entegre işleminde sadece indirdiğiniz dosyanın yolunu göstermelisiniz.

Scroll to Top