Mankenlik Ajansı nasıl kurulurBlog Yazısı

Mankenlik Ajansı nasıl kurulur

1 – Deneyim kazanmak için başarılı bir mankenlik ajansında belli bir süre çalışın. Bu sayede bu tür işletmelerde işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenebilirsiniz. Yetenekleri nasıl keşfettikleriyle ve nasıl iş bulduklarıyla ilgili notlar alın.


2 - İşletmek istediğiniz ajans türüne karar verin. Geleneksel ajansların birçoğu 15-35 yaş arasındaki yetenekli kadınlarla ve erkeklerle çalışır. Büyük beden modeller, 40 yaş üstü modeller veya etnik modellerle çalışan daha uzmanlaşmış ajanslarda vardır.


3 – Hedeflediğiniz demografik özelliklere uygun modellerin nerede yaşadığını belirleyin. Örneğin Latin modelleri hedefleyecekseniz Latin modellerin nerede yaşadığını, nerede çalıştığını ve Latin modellerle çalışmak isteyecek olan reklamcıların nerede olduğunu bilmeniz gerekir.


4 – Başlamak için gerekli bütün harcamaların listesini yapın. Aylık kira bedeli, tadilat masrafları, pazarlama, fotoğrafçı, ekipman, internet erişimi, ofis malzemeleri, mobilyalar ve kamu giderleri gibi masraflarınızı hesaplayın.


5 – Sağlam bir iş planı hazırlayın. İş planı izlemeniz gereken yolu gösterir ve kredi başvurularında kullanılır. İnternet üzerinden düşük ücretler karşılığında iş planı şablonları bulabilirsiniz. İş planınız mankenlerden ve hizmet karşılığı müşterilerden ne kadar ücret alacağınızı da kapsamalıdır.


 


İş planınızı uygulamaya koyun


1 – Ticari bankalar aracılığıyla kredi alın. Elinizde yeterli sermaye yoksa mankenlik ajansınızı açmak için kredi başvuru yapmanız gerekir.


2 – Mankenlik ajansınız için yer bulun. Potansiyel müşterilerin ve hedeflediğiniz modellerin kolayca erişebileceği bir yer bulun. Bu konuda emlak acentelerinden yardım alabilirsiniz. Emlakçılar belirlediğiniz demografik özelliklere ve fiyat aralıklarına uygun yerleri sizin için tespit edecektir.


3 – Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşın. Gerekli belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Mankenlik ajansınızı başarılı bir şekilde yönetmek istiyorsanız gerekli olan ruhsat ve izinleri almanız gerekir. Ayrıca vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi halledin.


4 – Stüdyo çekimleri ve test çekimlerini yapması için bir fotoğrafçı ile anlaşın.


5 – Mankenlerle ve modellerle görüşmelere başlayın. Seçmeleri duyurmak için gazetelere ve online yayınlara reklamlar verin. İşleriniz büyüdükçe manken seçimlerine yardımcı olacak bir yetenek avcısı ile anlaşabilirsiniz.



 


Mankenleriniz için iş bulun


1 – Mankenlerle anlaşın ve potansiyel müşterilerinize göstermek için portfolyolar hazırlayın. Deneyimli manken ve modellerin hazırda portfolyoları vardır. Yeni olanların portfolyo hazırlaması gerekir. Fotoğrafçınız bu konuda yardımcı olacaktır.


2 – Basılı reklamlar ve televizyon reklamları vererek, açılış partisi düzenleyerek ve eski bağlantılarınızla irtibata geçerek müşteri çekin. Büyük mağazalar her sezon yeni ürün yelpazelerini sergilemek ve tanıtım faaliyetlerini hareketlendirmek için canlı podyum şovları düzenler. Bu mağazaların pazarlama müdürleri ile temas kurun ve görüşmeler ayarlayın.


3 – Basılı reklamlar ve televizyon reklamları için mankene ihtiyacı olan müşteriler bulmak için yerel etkinliklere katılın. Müşteri ve iş bulması için bir temsilci ile anlaşın.


 


İpucu


Bağlantılarınız müşteri bulmanızı sağlayacak en değerli araçtır. Elektronik veya yazılı olarak olası her müşterinin kaydını tutun. Bağlantılarınızı taze ve yeni yetenekler bulmak için de kullanabilirsiniz.


 


Uyarı


Mankenlerle imzalayacağınız anlaşmaların hazırlanması için bir avukattan yardım alın. Anlaşma sizin alacağınız yüzdeyi ve portfolyo fotoğrafları gibi sizin tarafından sağlanan diğer masrafları da kapsamalıdır. Aynı zamanda mankenlerin bağlı kalması gereken kilo, kişisel görünüş ve davranış politikaları gibi standartları da içermelidir.


 

Scroll to Top