SAT Sınavına Hazırlanırken Bunlara Dikkat EdinBlog Yazısı

SAT Sınavına Hazırlanırken Bunlara Dikkat Edin


SAT sınavı Amerika'da eğitimini sürdürmek isteyen öğrencilerin akademik yeterliliklerini ölçmek için yapılan bir sınavdır. Sınavdan alınan yüksek puanlar öğrencilerin okullara yerleştirilmesine büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Öğrencilerin bilgi ve yeteneklerinin ölçülmesinin yanı sıra aynı zamanda yorum yeteneğinin de ölçüldüğü SAT sınavına öğrenciler hazırlanırken şu unsurları da göz önünde bulundurmalı ve dikkat etmelidir:


Derslerde başarı


SAT sınavına girmek isteyen öğrenciler okuldaki derslerinde iyi bir başarı oranına sahip olmalıdırlar. Bu sınava girmek isteyen öğrenciler özellikle matematik ve geometri alanlarındaki eksikliklerini gidermeli ve sınav için iyi bir şekilde çalışmalıdır.


İngilizce bilgisi


SAT sınavına girecek öğrenciler iyi derece İngilizce bilgisine sahip olmalıdırlar. Hem sayısal hem de sözel derslerde yeterli İngilizce bilgisi ile soruları tam olarak anlayabilir ve cevapları tam bir şekilde verebilirler. Özellikle yorum sorularında ileri derecede bir İngilizce bilgisi şarttır. SAT sınavına hazırlanan öğrenciler İngilizce konusunda kendilerini geliştirmek için sıkı bir çalışma programına ihtiyaç duyarlar. İngilizce gramer bilgisine ve zengin bir kelime haznesine sahip olan öğrenciler bu sınavı genelde başarılı bir şekilde geçirmektedir.


Genel kültür seviyesi


Kritik düşünme sorularında genellikle genel kültür bilgisi ile ilgili sorular gelmektedir. SAT sınavına hazırlanan öğrenciler dünya gündemini yakından takip etmeli ve gelişmelerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmalıdır. Teknolojik alanda yaşanan gelişmeler, dünya siyasi gündemi, tıp alanındaki yenilikler gibi birçok farklı alandan gelebilen sorular olduğu gibi, dünyada meydana gelen herhangi bir olay ile ilgili yorumlarınızın ne olduğu da sorulabilir. Bu yüzden öğrenciler genel kültür bilgilerini arttıracak araştırmalar içerisinde olmalı ve kendilerini geliştirmelidirler.


Akademik konulardaki yeterlilik bu sınavda daha başarılı olmanızı sağlayacak ve daha yüksek puanlar almanıza yardımcı olacaktır. Bu yüzden sayısal dersler ve İngilizce eğitiminin yanı sıra profesyonel akademik çalışmalar konusunda da öğrencilerin bilgilerini arttırmaları onlara sınavda daha başarılı olmaları için yardımcı olacaktır.


SAT sınavı çoktan seçmeli bir sınav olsa da birbirine yakın şıklar öğrencileri hataya düşürebilmektedir. Bu yüzden doğru okuma ve şıkları eleme konusunda kendinizi geliştirmek sınavda başarınızı arttıracak bir unsurdur.

Scroll to Top