Sınav Stresini Azaltmak mümkün!Blog Yazısı

Sınav Stresini Azaltmak mümkün!

Sınav Stresini Azaltmak mümkün!


Sizde sınav stresiyle boğuşan insandan biri misiniz? O gizemli sorularla dolu masanın önünde oturma düşüncesi kalbinizi çok kötü çarptırıyor ve vücudunuzu terletmeye mi başlıyor? Gevşeyin! O korkularınızı ve sınav stresini basit stres azaltma stratejileri kullanarak atlatabilirsiniz.


Nefes alma sanatını hatırlayalım. Birkaç ağır nefes alın ve zihninizin verdiğiniz nefesle birlikte gevşemesine izin verin. Basit bir egzersizdir ama sınav paniğinde kolaylıkla unutulabilir.

Olumlu şeyler düşünmek önemlidir. Sınavdan iyi sonuç almanızı engelleyecek en büyük şey, olumsuz konuşarak kendinizi panik etmenizdir. Odağınız olumlu şeylerde olsun. Bunu yapabileceğinize kendinizi ikna edin, buna inanın. Ayrıca sınavdan 100 üzerinden 100 alamazsanız bunun asla dünyanın sonu olmayacağını kendinize hatırlatın.


Egzersiz için zaman ayırın. Beyin fonksiyonlarının geliştirmenin çok iyi yolu, vücudunuzun o kısmındaki kan akışını geliştirmektir. Egzersiz bunun için harika bir yol. Egzersiz ayrıca vücudunuzdaki endorfini de arttırarak duygusal stresi azaltmak için da yardımcı olacak.


Aşırı çalışmayın. Sınav stresi yaşarken bir de bulduğunuz her boş dakikada derse gömülmeyin. Tabi ki, bütün temelleri aldığınıza ve konuyu iyice öğrendiğinize emin olmak istiyorsunuzdur. Bunla ilgili sorun şu ki, eğer beyninize bir mola verdirmezseniz, o zaman bilgiyi kısa zamanlı hafızadan uzun zamanlı hafızaya taşıma süreci etkilenecektir. Eğer beyniniz yorulursa, fonksiyonları da zayıflayacaktır. Çalışma süresini daha kısa seanslara programlayarak kendinize beyin gücü bahşedebilirsiniz. Zamanınız varken plan yapın ki çalışmanız için gerekli süreniz olsun.


Sınav stresiyle baş edebilmek akademik kariyerde daha başarılı olmaya yardımcı olur. Zihin sağlığınızı olumlu bir yerde tutmak için kendinize ihtiyacınız olan molaları vermeyi ihmal etmeyin. Maalesef, patlarcasına çalışmak size sınavda istediğiniz başarıyı sunmayacaktır.



 

Scroll to Top