TeamViewerBlog Yazısı

TeamViewer

Teanviewer, uzaktan erişim ve uzaktan yönetim, uzak masaüstü paylaşımı ve dosya transferi için kullanılabilecek basit ve hızlı bir uzak masaüstü programı.


TeamViewer ile uzaktan bağlanma (remote access) için kullanmak için firewall ya da modem de herhangi bir ayar yapmanız gerekmiyor. Ayrıca kurulum ekranında "Run" (Çalıştır) seçeneği tercih edilerek TeamViewer kurulum yapmadan da kullanılabiliyor.



TeamViewer çalıştırıldığında otomatik olarak ID (kimlik) ve Password (parola) oluşturur. Uzaktan bağlanma gerçekleştirmek istediğiniz kişinin ID ve Password bilgisini TeamViewer'a yazdığınızda karşı tarafla anında bağlantı kurabilirsiniz. Bu aşamadan sonra uzak masaüstünde istediğiniz işlemleri hızlı bir şekilde yapabilir ve güvenli olarak dosya transferi yapabilirsiniz.


TeamViewer, birçok kullanıcı tarafından özellikle uzaktan yardım amaçlı kullanılıyor fakat bunun dışında 25 kişiye kadar online sunum yapmak için de kullanılabiliyor.


VNC ile tam uyumlu olan uzak masaüstü programı TeamViewer, yüksek güvenlikli şifreli bir bağlantı sunuyor. TeamViewer ticari olmayan kullanımlar için tamamen ücretsiz.


Sitesinde Yazan Genel Özellikleri;


TeamViewer ile internet bağlantısı sayesinde dünyanın her hangi bir yerindeki bir bilgisayara başka yükleme yapmadan ve güvenlik duvarı sorunu çıkarmadan erişim yapabilirsiniz.


* Dosya Transferi


TeamViewer bilgisayarınızdaki dosyaları karşı taraftaki bilgisayara yollayabilir yada karşı taraftan kendi bilgisayarınıza dosya taşıyabilirsiniz.


* Güvenlik Duvarının arkasından çalışır


Bir çok uzak masaüstü yazılımı güvenlik duvarları yüzünden erişim güçlükleri çeker. Ancak TeamViewer ile endişe etmeye gerek yok. Çünkü TeamViewer güvenlik duvarı arkasından çalışarak bağlanılacak bilgisayara bağlanmanın yolunu buluyor.


* Yüksek Güvenlik Standardı


TeamViewer Oldukça güvenli bir çözüm ortağıdır. Güvenlik kanalları RC4 kodlamaları ile korunmaktadır. RC4 kodlamaları https/SSL ile aynı güvenilirliğe sahiptir.


* Yüksek performans


 

Scroll to Top