WEB DESIGNER OLMAKBlog Yazısı

WEB DESIGNER OLMAK

“Geçmiş yıllarda internet kullanımı şimdiki benzeri değildi , şu anda internet kullanımı her eve girmekle birlikte internette online olan kullanıcı sayısı da artmıştır.internet kullanıcıları en fazla vakit geçirebileceği eğlenceli siteleri tercih etmektedir”



Bu nedenle şu an da açılan internet sitelerini zaman geçirilebilir bir site yapmak için uğraşmaktadır. Bazı sitelerde mesela bilgi siteleri ,sitelerinin google da yükselmesi için ceo şekilde adlandırdığımız, internet ceolarına nakit vermektedir.internet alıcılarının internette vakit geçirdiği siteler büyük ölçüde oluşmuştur. İnternet kullanıcılarının internette takıldığı siteler geniş açıdan bellidir.

İlerleyen yıllar bize gösterecektir ki internet dünyası giderek daha fazla gelişecek ve  bundan sonra kişiler evlerinde oturarak internetten para kazanabileceklerdir.internet kullananları yapılan anketlere göre kullanıcılar günde 4 saat internette zaman geçirmektedir.internet son zamanlarda öyle bir şey olmuştur ki kişiler gündelik yaşamda araçlar vasıtasıyla yaptıkları çoğu işi internetten yapıyor bir hale gelmişlerdir. Örnek olarak gazete okumak adına internet tercih edilmiştir ve ya spor haberlerini okumak adına internet tercih edilmekte.En önemlisi sosyal paylaşım sitelerinde insanlar fotoğraflarını paylaşarak kendi haberlerini insanlara duyurmaktadırlar.Bu kapsamda bir çok insan zamanını sosyal paylaşım sitelerinde geçirmektedir.

Sosyal paylaşım siteleri öyle bir site olmuştur ki ,internet dünyasında yapabildiğiniz her şey bu siteler dede yapılabilmektedir.mesela internetten gazete yada haber okuyanlar için bu siteler idealdir ayrıca yazarların ve fotoğraf sanatçılarının ,köşe yazarlarının da kendi siteleri bulunmaktadır.Bu nedenledir ki son yıllarda web tasarım konusunun önemi fazlasıyla artmıştır.Web tasarım konusuna yıllar önce aşırı kıymet verilmezken ,internet sitelerinin aralarındaki rekabetin artmasıyla web tasarım konusu ciddiyet kazanarak bir çok internet meraklısının dikkatini çekmiş bulunmaktadır.

Sosyal platformda güçlü siteler birkaç ay için de yada her yıl bir yenilik yaparak sitenin ara yüzünü değiştirmekte ve satın alanların sıkılmalarını frnlemektedir.Bu nedenle bu ürünü satın alanların internet ortamında geçirdiği süre artmaktadır ,zaten amaçlanan şeyde bu olmakta,kullanıcıya internette süre geçirmektir.  

Son yıllarda bu data talebin artmasında ki diğer sebep ise satın alanların siteleri geliştirme ve ben daha iyisini yaparım fikri olmuştur. Çoğu kullanıcı girdikleri sitenin tasarımın beğenmemekte ve ayrıcalıklı renkler ve tarzlarla site yapmak istemeleridir.çok sayıda kullanıcı bu sebeple kendilerine ait siteler oluşturmakta ve tasarımlarıyla fark yaratırlar.

Tasarım konusunun temelinde tarz ve estetik bulunduğu adına her web tasarım öğrenmek isteyen şahıs web dizaynı öğrense de kullanamaz.çünkü web tasarımı bir düşünce işidir ve fikirsiz bir tasarım,asla bir tasarım değildir Dizaynı yapan öğe beyinden gelir ve bilgisayar ortamına dökülür ,bu işte en temel koşul ise kesinlikle yaratıcılıktır.

Bu yüzden  web tasarımla uğraşacakların başlangıçta menfaatlerini sorgulamaları gerektir ,sebebiyse bu meslek görüldüğü gibi basit bir iş değildir.Bu işte uzmanlaşmak adına yıllarını mümkün kılan ve halen mükemmel ötesi dizaynlar yapamayan çok kişi bulunur.Bunun sebebi şahısların noksan olmasıdır. Tasarım yapılmadan önce derinlemesine araştırma yapılmalıdır.

Scroll to Top