windows 10 için 14 sebepBlog Yazısı

windows 10 için 14 sebep

windows 10 kurmak için 14 neden


Microsoft işletim sistemi serisinin son halkası Windows 10 hazır. İşte Windows 10'u tercih etmek için belirlediğimiz 14 öne çıkan özellik.

1 - Cortana: Microsoft'un, "dünyanın ilk gerçekçi kişisel dijital asistanı" olarak bahsettiği Cortana, gerek metinsel gerekse sesli aramalarda bize yardımcı olacak. Bu araç ilgi alanlarınıza yönelik medya içerikleri sağlayabileceği gibi çeşitli hatırlatmalar konusunda da yardımcı olmayı görev bilmiş.

2 - Microsoft Edge: Explorer facialarından sonra yepyeni ve güvenli bir tarayıcı ile Chrome, Safari ve Firefox'a rakip geliyor.


3 - Xbox entegrasyonu: İlk defa hayata geçirilen resmi Xbox entegrasyonu ile Xbox One oyunları Windows 10 yüklü bilgisayarlara aktarım yapılabilecek.
4 - OneDrive: Microsoft, Windows kullanıcılarına ücretsiz 15 GB, Office 365 abonelerine ise sınırsız depolama alanı sunuyor.

5 - Windows Hello Güvenlik: Parmak izi, yüz veya iris tanıma kullanarak Windows 10 cihazlarınızda oturum açabilmenizi sağlayan güvenlik özelliği sunuyor.

6 - Windows Store: AppStore gibi Windows'a yönelik pek çok uygulamanın yer aldığı mağaza çok geniş bir yelpazede hizmet verecek. Tüm Windows 10 cihazlarında aynı alışveriş deneyimini sunan yeni Windows Mağazası'na bilgisayar, tablet ya da telefondan ulaşılarak, uygulama, oyun, müzik, film ve TV programları gibi ücretli ve ücretsiz dijital içerikler indirilebilecek.

7 - Continuum: Windows 10 işletim sistemi yüklü olan mobil cihazınızı bir monitöre bağlayarak klavye-mouse desteği ile kullanmanızı sağlayacak.

8 - Görev Penceresi Görünümü: Alt-Tab tuşları ile yapılan uygulamalar arası geçişte artık uygulamaların küçültülmüş görüntüleri olacak. Bu şekilde uygulama pencereleri arasında geçiş daha kolay olacak.

9 - Çoklu Masaüstü: Tek monitörünüz olsa bile sanal masaüstleri oluşturulabilecek ve masaüstleri arasında geçişler yapılabilecek. Aynı anda dört adede kadar uygulama tek bir ekrana tuttu-rulabilecek ve daha fazla alana ihtiyacınız olduğunda veya her şeyi projeye göre gruplamak mümkün olacak.

10 - Bildirimler: Notification penceresi Windows masa-üstünden sistemdeki bazı uygulamalara ait bildirimleri anlık olarak görme imkanı sunuyor.

11 - Yenilenen Komut Satırı: Artık komut satırında bazı işlemler kolaylaştırılarak kısayol kullanımlarınada izin veriliyor. Özellikle Ctrl+V işlevi çok yerinde bir ekleme olmuş.

12 - Evrensel Uygulamalar: Aynı kodla yazılmış bir uygulamanın hem masaüstü bilgisayarda hem de Windows Phone cihazlarda çalışmasını sağlayan özellik özellikle yazılım geliştiricileri çok mutlu edeceğe benziyor.

13 - Başlat Menüsü: Ve tabi ki Başlat menüsü yeniden sahnede. Artık pinlenmiş uygulamalar ve widgetlar da görünebilecek.

14 - Serbest Office: Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının Word, Excel ve PowerPoint için yeni evrensel Windows uygulamalarına erişebileceklerini onayladı. Ayrıca tüm Microsoft Office paketine yatırım yapmaya gerek kalmadan, sadece istenilen programlar satın alabilecek.


 

Scroll to Top