Arama Motorlarına Nasıl Kayıt YaptırılırBlog Yazısı

Arama Motorlarına Nasıl Kayıt Yaptırılır

Adım 1:


Sitenizi anlatan ve ifade eden 25-50 arasında kelime ya da deyimi çıkarın. Bunları kullanarak sitenizle ilgili bir açıklama yazısı hazırlayın. Arama motorlarına kayıt olurken kullanmak üzere bu açıklamayı saklayın. Kalan kelimeleri sitenizi en iyi ifade edenden en az ifade edene doğru virgül ile ayırarak sıralayın. Siteniz ile ilgili açıklamanızı hazırlarken sitenizi en iyi ifade ettiğine inandığınız bu kelimeleri kullanmaya gayret edin.


Adım 2:


Anahtar kelimeleri ve site açıklamanızı HTML dokümanınızın başlığında Meta Tag olarak eklemelisiniz. Bu arama motorlarının sitenizi endekslemelerini sağlayacaktır.


Aşağıdaki örneği anahtar kelimeleriniz için kullanınız;


<"META NAME ="keywords" CONTENT="araba, yedek parça, ulaşım">


Aşağıdaki örneği site açıklamanız için kullanınız;


Meta Tag Generator programları vasıtasıyla siteniz için otomatik Meta Tag’ler yaratabilirsiniz.


Adım 3:


Popüler arama motorlarını ziyaret edin ve kayıt olma koşullarını öğrenin.


Sitenizin Bulunmasını Kolaylaştıracak Çeşitli İpuçları


Sitenizin İçeriğine Odaklanın: Arama motorları kullanıcılarına arama taleplerine en yakın sonuçları göstermeye çalışırlar. Eğer siteniz Bankalar kategorisinde yer alıyor ve sayfanızın yarısı basketbol ile ilgiliyse kullanıcılar siteden çıkacaklardır.


 


meta etiketler


 


Sitenizin Farklı Sayfalarını Kaydettirin: Bazı arama motorları ana sayfanıza bağlı tüm sayfaları endekslerler. Bununla birlikte bazı kişiler tekrarlanan kelimeleri her sayfanın Meta Tag’lerinde kullanarak arama motorlarında üst sıralara çıkacaklarını düşünürler. Fakat bir çok arama motoru bu yöntemi engellemek için ya sayfaları ya da siteleri reddeder.


Spesifik Arama Motorlarını Kullanın: Tüm arama motorları aynı değildir. Eğer siteniz spesifik bir konu içeriyorsa bu konuya ilişkin özel bir arama motoru olup olmadığını araştırın.


İlgili Bağlantılar:


En popüler arama motoru: www.google.com


En geniş içerikli arama motoru: www.yahoo.com


Çoklu arama motorları: www.metacrawler.com, www.dogpile.com

Scroll to Top