Başarılı iş Kurmak için 10 İpucuBlog Yazısı

Başarılı iş Kurmak için 10 İpucu

 


1 - Sevdiğiniz işi yapın


İş kurmak ve işinizi başarılı bir şekilde yönetmek için zaman ve enerji harcamanız gerekecektir. Bu nedenle ister şiir yazmak olsun, ister finansal tavsiyeler vermek olsun isterse de balık tutmak olsun gerçekten sevdiğiniz bir şeyi yapmanız çok önemlidir!


 


2 – İşinizi düzenli işiniz varken kurun


İnsanlar para olmadan ne kadar süre yaşayabilir? Çok uzun değil. Ve yeni işinizin kara geçmesi uzun zaman alabilir. İşinizi kurduğunuz sırada bir taraftan da düzenli işinize devam etmeniz iş kurma sürecinde cebinizde para olması anlamına gelir.


 


3 – Tek başınıza yapmayın


Kendi işinizi kurarken ve sonrasında destek sistemine ihtiyacınız olacaktır. Fikir teatisinde bulunabileceğiniz ve sizi anlayışlı bir şekilde dinleyecek bir aile üyenizin veya arkadaşınızın olması özellikle kriz dönemlerinde size avantaj sağlayacaktır.


 


4 – Önce müşteri bulun


Müşteri bulmak için işletmenizi resmi olarak kurmayı beklemeyin çünkü işletmeniz müşteriler olmadan ayakta kalamaz. Network oluşturun. Bağlantılar kurun. Ürünlerinizden veya hizmetlerinizden satın ve hatta hediye olarak verin. Pazarlamaya bir an önce başlamanız gerekir.


 


5 – İş planı yazın


İş kurmayı düşünen girişimcilerin öncelikle iş planı yazması gerekir. İş planı başarılı olmayacak bir için zaman ve para harcamanızı engeller. Unutmayın aklınıza gelen her yeni iş fikri için tam ölçekli bir iş planı hazırlamak zorunda değilsiniz.


 


6 – Araştırma yapın


İş planı hazırlarken bir sürü iş planı yazmanız gerekecek ancak bu sadece başlangıçta olacak. Yeni bir iş kurarken sektör, ürünler ve hizmetler konusunda uzman değilseniz uzman olmanız gerekecektir. İşinizi kurmadan önce ilgili sektör veya meslek derneklerine girmeniz size avantaj sağlar.



 


7 – Profesyonel yardım alın


Diğer taraftan sırf yeni bir iş kuruyorsunuz diye de her konuda uzman olacaksınız diye bir şey yoktur. Muhasebeci veya hesap uzmanı değilseniz bu konuda uzman olan birisiyle anlaşın. Bir sözleşme yazmanız gerekiyorsa ve avukat değilseniz bir avukatla anlaşın. Nitelikli olmadığınız konularda bir şeyler yapmaya çalışmanız uzun vadede daha fazla para ve zaman kaybetmenize neden olur.


 


8 – Finansal işlerinizi düzene koyun


Gerekiyorsa para biriktirin. Potansiyel yatırımcılar ve bankalarla temas kurun. Finansal yedek planınızı hesaplayın. Bir iş kurarken bankadan içeri girip bir anda para alamazsınız. Geleneksel bankalar yeni fikirlerden hoşlanmazlar ve kanıtlanmış başarı geçmişi olmayanları sevmezler.


 


9 – En baştan profesyonel olun


Sizinle ve işinizle alakalı her şeyin baştan itibaren profesyonel olması gerekir. Bu kartvizitler, iş telefonu ve e-posta adresleri gibi bütün donanımların profesyonel olması ve insanlara profesyonel ve saygılı davranmanız anlamına gelir.


 


10 – Vergi ve hukukla alakalı konuları en baştan doğru yapın


Bu işleri sonrada çözmeye çalışmak daha zor ve pahalı olur. İşletmenizi resmi olarak kayıt ettirmeniz gerekiyor mu? Vergi dairesine başvurmanız gerekiyor mu? İş kazası sigortası yaptırmanız gerekiyor mu? Seçtiğiniz işletme yapısı gelir vergisi durumunuzu nasıl etkileyecek? İşinizi kurmadan ve faaliyete geçmeden önce yasal ve vergi yükümlülüklerinizi öğrenin.


Yukarıda anlatılan tavsiyelere uymanız hem yumuşak hem de daha az stresli bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bu adımlara uymanız başarılı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacaktır.


 

Scroll to Top