Fikir üretmenin iyi olmayan yollarıBlog Yazısı

Fikir üretmenin iyi olmayan yolları

 


Fikir üretmek için kullanılan bazı popüler yollar vardır ancak bunlar başarısız projelerle sonuçlanabilir. Bu tür yöntemleri kullanırken dikkatli olmalısınız.


Örnekseme : “Dijital sanat için Metropolitan Müzesi” gibi X için Y’yi yapmak, fikir üretmenin en yaygın yoludur. Ancak ne yazık ki bu tür iş fikirlerinin çoğu başarısız olur. Büyük ihtimalle pazarda farklı problemler vardır ve diğer pazar çözümleri işe yaramaz. Problemler gerçekten aynıysa o zaman orijinal çözüm sizin pazarınıza doğru genişletilebilir. “Restoranlar için Google” sadece Google’dır.


Kafanızdaki ürün hayallerinden kurtulun.


Ürün hayali: Girişimcilerin birçoğu sürece yeni ürünlerinin ayrıntılı hayalini düşünerek başlar. Yeni restoran konseptini veya televizyon serilerini hayal etmek oldukça kolaydır. Bu hayallerin pazar talebiyle bağlantısı çok düşüktür ve nadiren uyum gösterir. İyi iş fikirlerinin birçoğu müşteriyle başlar.


Her fikrin dezavantajları vardır


En iyi fikrilerinizin dezavantajları da olacaktır. Zayıf yönlerinin farkına varın ve kabul edin. Dezavantajlara karşı koyabileceğinize inanıyorsanız fikrinizin peşinden koşmaya devam edebilirsiniz.


Zorlu ve çekilmez çalışmalarla fikirlerinizi filtrelemeyin. Üstesinden gelmeyi başarırsanız rekabet daha az olacaktır ve işiniz gelecekteki saldırılara karşı korunaklı olacaktır.



Başarılı rakiplerin olması iyi bir şeydir çünkü bu talebin olduğunu gösterir. İşinizi farklı konumlandırabiliyorsanız ve bu farklılaştırma rakiplerinizden yeteri kadar müşteri çekmenize yardımcı olacaksa rekabetçi piyasaya girebilirsiniz.


Bazen başarılı işler zayıf pazarlarla başlar. Talep güçlüyse, ürününüzü daha geniş pazarlara sokma şansınız varsa ve bu geniş pazarda sizi destekleyecek yeterli kaynağınız varsa başarılı olursunuz.


Fikirler sohbetlerden çıkar. Trendler, pazar ve fikirlerinizle ilgili herkesle konuşun. Taze bakış açılarını değerlendirin.


Fikriler empatiden çıkar. Diğer insanların sıkıntılarını öğrenin ve yeni çözümler bulun.


Fikirler meraktan çıkar. Gelecek nasıl olacak?


Fikirler bilinçaltından çıkar. İş alanınızın ve fikrinizin gereksinimlerini yazın. Daha sonra başka işlerle ilgilenin. Birkaç gün sonra bir aydınlanma anı yaşayacaksınız.


 

Scroll to Top