İniş Sayfaları Nedir? Landing PagesBlog Yazısı

İniş Sayfaları Nedir? Landing Pages

İniş Sayfaları Nedir?


Dijital pazarlama, e-ticaret ya da e-pazarlama hangi terimi kullanırsanız kullanın yaptığınız iş - internet aracılığıyla uygulanan bir aktivite olduğu bellidir. İnternet ağının oldukça yaygın olduğunu günümüzde ticari firmaların çoğu bir web sitesi sahibi olduğundan görebiliriz.


Firmaların bu web sitelerini edinmelerindeki amaç gelişen toplum yapısına ayak uydurarak, aktif internet kullanıcılarını müşteri potansiyeli olarak görmeleridir. Firmalar için potansiyel müşteri olan bu aktif internet kullanıcısı olan kitleyi kazanmak son derece önemlidir. Firma kazandığı bu müşteriler sayesinde markalaşma sürecine girecek eğer marka ise itibarını arttıracaktır. Markalaşma süreci ve artan itibar sonucu firma satışlarını arttırıp karını yükseltecektir.


Firmaların, potansiyel müşterini yönlendirmek amacıyla kurdukları sayfalara iniş sayfaları denir. Orijinal adılanding page olan bu sayfalar firmalar tarafından çeşitli amaçlarla kullanılır. Genellikle bir reklam ya da link aracılığıyla herhangi bir internet sitesinden müşterilerin yönlendirilerek geldikleri sayfalara iniş sayfaları adı verilir.


İniş sayfaları, dijital pazarlama ile uğraşan firmalar tarafından müşteri kazanmak, ürünlerini satmak, müşterileri sistemlerine üye yapmak, müşterilerine anket düzenlemek, onlara ürün tanıtmak ya da herhangi bir form doldurmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan sayfalardır.



İçerik pazarlama yöntemini kullanan her firmanın mutlaka bir web sitesi ve ayrıca iniş sayfası ya da sayfalarının olması o firmanın zorunluluğudur. Şayet başarı hedefindeki firmaların güvenilirliklerini ve itibarlarını arttırmaları içerik pazarlama yöntemini kullanarak oluşturdukları içeriğin kalitesi kadar iniş sayfalarının kalitesiyle de doğru orantılıdır. İyi tasarlanmış ve güvenlik seviyesi yüksek bir iniş sayfası müşteride olumlu düşünceler bırakacaktır. Yine içerik pazarlamada olduğu gibi iniş sayfalarının da müşterinin ilgisini çekecek bir yapıda olması gerekir. En önemli noktalardan bir tanesi de reklam ya da linke tıklayarak o iniş sayfasına yönlendirilen müşterinin vaat edileni bulmasıdır. Google arama motorunda ilk sıralarda yer alabilmeleri için iniş sayfalarında kullanılan anahtar kelimelerin reklam ya da linklerdeki ile uyumlu olması gerekir. Aksi takdirde müşteri tarafından benimsenmeyerek müşterinin iniş sayfasına ve firmaya soğukluğu ile sonuçlanacaktır.


İniş sayfaları, firmaların kendilerine müşteri çekebilmelerine olanak sağladığı için artık günümüzde firmalar için önemli bir yer işgal etmektedir.


 

Scroll to Top