İniş Sayfalarının AmacıBlog Yazısı

İniş Sayfalarının Amacı

İniş Sayfalarının Amacı


İniş sayfalarının, herhangi başka bir internet sitesinden kişilerin yönlendirilmesi ise geldikleri sayfalar olduğunu artık biliyoruz. Bu yönlendirme reklam ya da linke tıklama yolu ile gerçekleşir.


Sadece ticari firmalar değil pek çok internet sitesi tarafından kitlelerle bağlantı kurmak amacıyla kullanılan bir araçtır iniş sayfaları. Dijital ticaret yapan firmaların amacı karlarını maksimum yapmaktır. Firmalar sahip oldukları web siteleriyle bağlantılı iniş sayfaları hazırlatarak müşterileri ile aralarındaki köprüyü kurma çabasına gitmişleridir.


Firmaları iniş sayfalarını kullanırken 3 temel amaç güderler bunlar;



  1. Müşterilerine ürünlerini tanıtarak ürünün satışını gerçekleştirmek,

  2. Firmanın web sitesine müşterilerinin üye olmalarını sağlamak

  3. Müşterilerin herhangi bir anket ya da form doldurmalarını sağlamak


Firma, içerik pazarlama yöntemleri ya da başka pazarlama teknikleriyle tanıttığı ürünün satışını gerçekleştirmek amacıyla iniş sayfalarını kullanır. Satış gerçekleştirilmesi gereken son aşamadır. Firma kar edebilmek amacıyla pazarlama ürününü pazarlama uğruna harcadığı paraları geri kazanmak ve müşteri kitlesini geliştirmek ister. Bu istek ve hedeflerinin gerçekleşebilmesi için iniş sayfalarına ve bu sayfalar sayesinde satış yapmaya ihtiyaç duyarlar.


Firmalar çoğu zaman içerik pazarlamanın bir kolu olan e-mail pazarlama yöntemini de kullanırlar. Bu yönteme göre web sitelerinin sistemlerinde kayıtlı bulunan müşterilerin e-mail adreslerine e-mailler göndererek ürünlerini pazarlarlar. Bu şekilde ürünlerini pazarlayabilmek için e-mail adreslerine ihtiyaç duyarlar. Bu e-mail adreslerini de iniş sayfaları aracılığıyla sistemlerine üye olan müşterilerin bilgilerinden edinirler.



Teknoloji ve insan ihtiyaçları her geçen gün artarak gelişmektedir. Firmaların bu gelişmeleri takip etmeleri ve müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde bilmeleri gerekir. Kaliteyi arttırmak ve müşterilerin ilgisini çekecek ürünleri üretmek firmaların karlarını arttırabilmeleri açısından önemlidir. Bu bağlamda firmalar, çeşitli anket ve araştırmalar sonucunda çözümlemeler üreterek şirket politikalarını belirlerler. Bu anket ve araştırmaları yapabilmeleri için iniş sayfalarına ihtiyaç duyarlar.


İniş sayfaları her internet sitesinin olmazsa olmaz öğelerindendir. Firmalar için özellikle kritik bir öneme sahiptir. Yukarıda anlatılan amaçlar doğrultusunda iniş sayfalarının eksikliği firmanın gelişmekten çok yerinde saymasına hatta gerilemesine neden olacaktır. İyi tasarlanmış iniş sayfaları firmaları hedefledikleri amaçlara ulaştırır.


 

Scroll to Top