İnternet Pazarlama Nedir?Blog Yazısı

İnternet Pazarlama Nedir?

İnternet Pazarlama Nedir?


İnternet pazarlama bir firmanın ürünlerini ya da hizmetini interneti kullanarak kişi ya da kişilere ulaştırması(satmak ya da tanıtmak) işlemine verilen addır. Ayrıca e-pazarlama ve sanal pazarlama olarak da anılmaktadır. İnternet pazarlamanın ne olduğunu daha iyi kavrayabilmek için önce internetin ne olduğunu çok iyi bilmek gerekir. İnternet bütün dünyayı birbirine bağlayan bir ağdır.


Günümüzde evinde internet bulunmayan hane sayısı yok denecek kadar azdır. İnternet tek başına yeterli de değildir. Bir de internet üzerindeki web sayfaları vardır. Bu sayfalarda formlar, kataloglar ve bilgiler bulunur. Yakın zamanda gelişen 3g teknolojisi ile de internet cep telefonlarımızda da yaygınlaşmış, sadece evdeyken değil aynı zamanda mobil durumdayken de hayatımızın vazgeçilmemesi haline gelmiştir. Bütün bu gelişmeler internet pazarlamanın önemini arttırmaktadır.


Firmalar interneti kullanarak hitap ettiği kişilere bir ürünü tanıtırlar ve bu şekilde o ürünün reklamını yapmaya çalışırlar. Normal şartlarda firmalar ürün tanıtımlarını yapmak için radyolara, televizyonlara v.b medya araçlarına reklam filmleri ile kendilerini ya da ürünlerini tanıtmaya çalışırlardı. Bunların dışında yine sokakta reklam panolarını da kendi ya da ürün tanıtımlarını yapmaları için kullanırlardı. Bunu firmalar günümüzde yine yapmaktalar. Fakat artık hedef kitle vaktinin çoğunu internet üzerinde geçirdiği için firmaların da internet pazarlamaya daha çok önem vermeleri gerekmekte ve internet pazarlama tekniklerini kullanmaları daha yerinde bir karar olacaktır.



Artık birçok firma kendilerini internet ortamında daha çok ön plana çıkarabilmek adına birçok işe girişmekteler. Çünkü artık firmalar internet pazarlamanın önemli olup olmadığının farkında. Normalde televizyonda veya sokaktaki reklam panolarında rekabet ettiği firmalar ile artık internette ve arama motoru sıralama sayfasında mücadele etmekteler. O yüzden artık internet reklamcılığına yüksek bütçeler ayırmaya başladılar. Bunun nedeni de artık hedef olan tüketicinin zamanının çoğunu internette geçirmesi ve artık alışverişlerini de buradan yapması. Bu da yeni sektörlerin doğmasına neden oldu.


Bunlar e-ticaret ya da internet ticaret, arama motoru optimizasyonu yapan toplulukların oluşması ve sayılarının artması. Yani bir firma top satıyorsa arama motorunda top yazıldığı takdirde en üst sırada çıkmak isteyecektir. Bu gibi değişkenler internet pazarlamanın önemini ortaya çıkarmaktadır.


 

Scroll to Top