İnternet Pazarlamada GüvenlilikBlog Yazısı

İnternet Pazarlamada Güvenlilik

İnternet Pazarlamada Güvenlilik


Güvenlik Maslow’un ihtiyaç piramidinde dahi en üstte yer almaktadır. İhtiyaç piramidine göre yiyecek ve üremeden önce gelen güvenlik ihtiyacı hayatın her alanında kendini göstermektedir. Hayatın her alanında önemli olan güvenlik internet pazarlama konusunda da son derece önemlidir.


İnternet pazarlamada güvenlik neden önemlidir?


Pazarlama yapılan yerde nakit akışı var demektir, yani ürün bir şekilde satılıyorsa kredi kartı veya değişik yöntemler ile de onun parası alınıyor demektir. Ancak burada önemli bir husus var ki o da şöyle; Ürünü alan kişi kart bilgilerinin karşı tarafa geçmeyeceğine ve başkaları tarafından ele geçirilmeyeceğinden emin olmak ister, sanal dünyada hiçbir şeye %100 denilemezken %99,9 oranında başarı sağlayan http ve https sertifikaları satın alınmalıdır. Http sertifikası sitenin güvenli olduğunu gösteren en büyük göstergelerden bir tanesidir. Bu sertifikaya yıllık belli miktar ücretler ödeyerek sahip olabilirsiniz.


İnternet pazarlamada güvenlik nasıl artırılır? Güvenliği artırıcı önlemler nelerdir?



  • İnternet pazarlamada ilk olarak kullanılan mecranın güvenliği teyit edilmelidir. Eğer kullanılan site Gittigidiyor, SanalPazar gibi bir ilan sitesi ise bunların 3d secure sistemlerinden faydalanmak gerekir.

  • Eğer kişisel site üzerinden satış yapıyorsanız müşteriyi kaçırmamak için satışı GG ve Sanalpazar siteleri üzerinden yapabileceğinizi söyleyebilirsiniz.

  • Kendi siteniz üzerinden yapıyorsanız, sitenin güncelliği son derece önemlidir. Sürekli olarak güncel yazılım kullanmak hem sizin için hem de kullanıcılarınız için hayati önem taşımaktadır.

  • Sitenizde resmi bir dil kullanmaya dikkat edin: Ciddi ve resmi bir dil kullanmak genellikle karşı tarafınızdakini etkilemektedir, karşı taraftaki kişi o iş hakkındaki bilgilerinizin çok fazla olduğuna inanmakta bu da ticari ilişkilerin yanı sıra tabi ki sizin iş yapmanızı kolaylaştırmaktadır.



İnternet Pazarlamada güvenlik tam olarak nedir, neden önemlidir?


İnternet pazarlamanın pazarlama ve reklam sektörü için öneminden bahsetmiştik. Biliyoruz ki gelecekte internet pazarlama daha da önemli bir hal alacak. Bu durumda olumlu birçok gelişme olduğunu da biliyoruz. Üretici artık ürünlerini daha geniş kitlelere daha etkili bir şekilde tanıtabilecek. Bu pazarlama esnasında ona birtakım kişi ya da kurumlar danışmanlık yapacaklar. Yepyeni meslekler ortaya çıkacak ve istihdam alanı genişleyecek. Rekabet arttığından bu durumdan tüketici de kesinlikle yararlanacak. Satın alacağı hizmet ya da ürünü hem daha kaliteli bir şekilde hem de daha ucuza elde etmiş olacak. Kısacası, internet pazarlamanın daha birçok olumlu yönünden bahsetmek mümkün. İnternet pazarlamanın önemi de burada zaten. Fakat birçok işin olumlu olduğu kadar ona tezatla olumsuz yanlarının olması da kaçınılmaz bir durumdur. İnternet pazarlama alanındaki olumsuzluklardan birisi de güvenlik sorunudur. Şimdi güvenlik sorununu biraz daha detaylı bir şekilde inceleyelim.


Tüketici internet pazarlama sayesinde ürünle tanışır ve bu ürünü çoğunlukla internet üzerinden satın alır. Bu gibi durumlarda kredi kartı kullanımı yaygındır ve kişi özel bilgileri ile birlikte kredi kartı bilgilerini de vermiş olur. Alışveriş yapılan firma ya da sitenin güvenli olmaması ihtimali dâhilinde hem yapılamayan bir alışveriş hem de kişisel bilgilerin çalınması söz konusu olacaktır. Bu durumda tüketici fazlasıyla mağdur duruma düşecek ve bu tarz olaylar da internet pazarlamanın gelişim sürecini olumsuz yönde etkileyecektir.


 

Scroll to Top