KİM BU SOSYAL MEDYA UZMANLARI ?Blog Yazısı

KİM BU SOSYAL MEDYA UZMANLARI ?

Sosyal Medya Uzmanı, kısıtlı veri ve argümanla kurum/markanıza Sosyal Mecralarda maksimum fayda ve algı kazandıran elemandır. Sosyal Medya Uzmanlığı gün geçtikçe daha  popüler hale gelen önemli konulardan biridir.


Dijital dünyada markaların konumlanması ve rekabet edebilmesi için aktif ve dinamik bir yapıya sahip olması gerekmektedir.Bir sosyal medya uzmanının yapması gereken görev işte tam olarak burada başlar.


Sosyal Medya Uzmanı oluşturacağı strateji ile önce markanızın konumlanmasını sağlar, daha sonra da edinilen bu konumun korunması ve yükseltilmesi için çaba gösterir. Sosyal Medya Uzmanı bir grafik tasarımcısı değildir, web tasarımcısı değildir,yazılımcı hiç değildir.


Sosyal Medya Uzmanı; sosyal mecrada yaşayan, kendine özgü donanım ve tecrübeye sahip kişiler, sosyal medyayı incelikle takip eder.


 


Sosyal Medya Uzmanları elindeki materyalleri en iyi ve özgün şekilde kullanmakla yükümlüdür. Her ne kadar ülkemizde digital pazar halen beklenilen seviyeye gelmese de sektörel rekabet üst seviyelerdedir.


Her kurum bir gün Sosyal Medya ile yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bu noktada trik, ne kadar  hazırlıklı olup olmadığınızla ilintilidir. Sosyal Medya Uzmanı sizi bu uzun maratona hazırlar ve rekabet edebilmenizi sağlar.



Markanızı emanet ettiğiniz Sosyal Medya Uzmanlarının çalışmalarından verim alabilmek, aslında çok kolaydır.


–         Sosyal Mecrada yer alma kararı,


–         Yeterli bütçe ayırmak,


–         Kurum/marka olarak beklentilerinizin ne olduğunu doğru bir dille aktarmak,


–         Son olarak da doğru bir sosyal medya uzmanı ile çalışmak.


Yukarıdaki maddeleri sağlayan bir reklam veren kesinlikle verimli bir kampanya ya da reklam projesi yürütecektir, bu kaçınılmaz bir paradokstur. Dijital mecraya ayrılan reklam bütçeleri diğer mecralara göre düşüktür, karşılığında ancak elde edilen olumlu sonuçlar gözardı edilemeyecek


Bize göre artık sizinde zaman kaybetmeden bu dünyada yerinizi almanız ve markanızı profesyonellerin ellerine bırakmanızın zamanı gelmiştir! 


 

Scroll to Top