Neden php ?Blog Yazısı

Neden php ?

neden php


PHP’yi biliyor, ama neler yapabileceğiniz hakkında pek bir fikriniz yoksa, ya da interaktif ve dinamik siteler yapabilmek için dil araştırması yapıyorsanız, hemen size neden PHP’yi tercih etmeniz gerektiğine dair bazı nedenlerden bahsedelim:


1. KULLANIMI KOLAY: Dil yapısı, kodlaması ve kullanımı diğer dillere nazaran oldukça kolaydır.


2. GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ: Bir çok gelişmiş platformda sorunsuz olarak çalışırken aynı zamanda gelişmiş diğer teknolojilerle (örneğin MySQL) uyumlu olarak çalışabilmektedir.


3. KULLANICI DOSTU: Son derece hızlı bir dil olması PHP’nin popülaritesinin artmasına yardımcı olmuştur. Bununla birlikte bir çok kolay kullanıma sahip WordPress, Joomla ve Drupal gibi hazır sistem / yazılım ile site sahibi olmak isteyenlere bir çok opsiyon sunulmaktadır. Hazır sistemler yanında aynı zamanda yazılımcılar için de CakePHP, PhalconPHP, Symfony2 gibi framework / yazılımsal alt yapılar vardır.


4. DÜŞÜK FİYAT: Açık kaynaklı bir dil olması ve en önemlisi çalışması için yüksek donanım ya da ücretli yazılımlara ihtiyaç duymaması nedeniyle PHP yazılımlarınızı oldukça düşük ücretlerde barındırabilirsiniz.


5. POPÜLER: PHP ile yazılmış yazılımlardan sadece biri olan WordPress bütün websitelerinin %23’ünü oluşturmaktadır. Yani internette ziyaret ettiğiniz her 100 siteden 23’ü WordPress alt yapısını kullanıyor demektir. PHP ile hazırlanmış diğer hazır alt yapı, framework ve özgün yazılımları da işin içerisine kattığınızda ne kadar popüler olduğunu hayal edebilirsiniz.


Uzun lafın kısası interaktif bir internet sitesi yapabilmek için hangi dili öğreneyim diye düşünüyorsanız kesinlikle PHP‘yi öneririm. Bir noktada takıldığınızda, gerek kaynak olsun, gerekse yardım alabileceğiniz kişi olsun, diğer dillere nazaran oldukça fazla kaynak ve kişiye ulaşabilme imkanına sahip olacaksınız


Bunun yanısıra, eğer bir PHP yazılımcısı ile birlikte çalışmak istiyorsanız, ve projenizin PHP ile hazırlanmasını istiyorsanız, çok dikkatli olmanızda fayda var. Projenize göre yazılımcının yeterli tecrübeye ve bilgiye sahip olduğuna emin olun.


Bu makalemle yanlış anlaşılmak istemem; bu sebeple bir konuya açıklık getirmek gerekir: Bir internet sitesi yapabilmek için sadece PHP bilmeniz tabi ki yeterli değil; HTML, CSS, JavaScript, jQuery v.s. gibi farklı dillere ait bilgiye de sahip olmanız gerekecek.

Scroll to Top