Öğrencilerin Yeni Yaz Tatili Trendi: Yurtdışı Yaz OkullarıBlog Yazısı

Öğrencilerin Yeni Yaz Tatili Trendi: Yurtdışı Yaz Okulları

Tatillerini yurtdışında geçirmek isteyen aileler son zamanlarda yepyeni bir tatil konseptiyle tanıştılar: Yurt dışı yaz okulları!


Özellikle genç yaşta çocukları olan ailelerin tercih edebileceği yurtdışı yaz okulları öğrencilerin ve velilerin tatil planlarına İngilizce eğitimini de ekleyebilmeleri anlamına geliyor. Yaz aylarında genç yaşta öğrencilerin katılabileceği yaz kampları öğrencilere İngilizce öğrenmenin yanı sıra unutulmaz bir tatil imkânı da sunuyor.


Hem İngilizcenizi Geliştirin Hem de Tatil Yapın


Yaz tatilinde hem İngilizcesini geliştirebilecek olan öğrenciler yaz okullarının sunduğu tatil paketleri sayesinde de gittikleri ülkede birçok yeri gezip kültürel faaliyetlerde bulunabiliyorlar. Yurtdışı yaz okulları her yıl yüzlerce ülkeden öğrenci kabul ediyor ve bu öğrencileri bir araya getirerek yabancı dil eğitimi veriyor.


Eğitimler her şey dahil paketler halinde sunularak öğrencinin tüm sosyal aktiviteleri de paketlere dahil ediliyor. Bu sayede öğrenciler birçok lokasyonu sınıf veya okul arkadaşlarıyla beraber ziyaret edebilmekte ve tatil planlaması yapmaya gerek duymadan eğitim sırasında tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmekteler.


Ailece tatile çıkanlarda ise genç yaştaki çocuklarını yurtdışı yaz okullarına kaydettirerek onların tatil sırasında İngilizce öğrenmelerini sağlayan ailelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu sayede aileler çocuklarının yabancı dil gelişimine büyük bir katkı sağlıyorlar.


En çok İngiltere ve Malta tercih ediliyor


2018 verilerine göre en çok tercih edilen yaz okulları İngiltere ve Malta’da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Kanada, İrlanda, Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde de birçok farklı yaz okulu bulunmaktadır. Yaz okullarının en önemli özelliği yaş gruplarına göre ayrılan sınıflarda öğrencileri sıkmadan ve yabancı dil öğrenmenin keyifli bir aktivite olduğunu göstererek eğitim vermeleridir.


Bu sayede öğrencilerin normal eğitim hayatlarına döndüklerinde yabancı dile daha yatkın oldukları ve eğitim hayatlarında daha başarılı oldukları gözlemlenmektedir. Yabancı dil eğitiminin en küçük yaş gruplarına dahi hitap ettiği bu programlara bireysel olarak katılım sağlandığı gibi grup olarak da katılımlar olmaktadır. Öğrenciler için sayısız program ve aktivite çeşitliliği sunan bu programlara yılın her döneminde kayıt yaptırılabilmektedir.

Scroll to Top