Okey oynamak için bu ipuçlarını öğreninBlog Yazısı

Okey oynamak için bu ipuçlarını öğrenin

Geleneksel kart oyunu Rummy oyunundan birazcık değişiklik gösteren Rummy benzeri oyun arayan Rummy oyuncuları, klasik Rummy ‘nin başka bir versiyonu olan Okey ‘in tadını çıkarabilirler. Okey oyna, Rummy oyununun Türk versiyonudur. Okey dört oyuncu ve 106 taşla oynanır.


Sahte okeyin ne anlama geldiğini öğrenerek işe başlayın


Okey oyunu sitelerinde bulunan sahte joker taşı okey gibidir. Ancak oyunda okey gibi her taşın yerine geçmez. Sadece okey ’in olduğu rakam olarak kullanılır. Yani okey siyah 4 ise sahte okey taşı sadece siyah 4 yerine kullanılabilmektedir. Bu yüzden sahte okey geldi diye fazla sevinmenin bir manası yok.


Çiftle gitme hakkında bilgi sahibi olmak


Okeyde bitebilmek için farklı varyasyonlar mevcuttur. Bunlardan biriside elinizde çok fazla çift var ise elinizdeki seri taşları bozarak çifte gitme yöntemidir.


Temel oyun oynama yolları ile okey’i nasıl kazanacağınızı öğrenin


Canlı okey oyununu öğrenirken yukarıda belirttiğimiz gibi farklı varyasyonlar vardır ve bunları öğrenmeniz gerekir.


Her oyuncuya bir ıstaka verin. Raflar, her oyuncunun oyun sırasında okey taşlarını organize tutmasına yardımcı olur. Her oyuncunun sadece 1 ıstakaya ihtiyacı var. Okey'i oynamak için en az 2 oyuncuya ihtiyacınız olacak.  Okey taşlarını masanın üzerine yerleştirin ve karıştırın. Karoların tümü baş aşağı olmalıdır, böylece oyuncular hangi karoların nerede olduğunu göremezler. Okey taşlarının iyice karıştırıldığından emin olmak için ellerinizi kullanın.  Dağıtıcı seçmek için zar kullanın. Her oyuncu bir kez zar atar. Hangi oyuncu en yüksek sayıyı alırsa, o kişi okey taşlarının dağıtıcısı olarak başlar. Her turdan sonra, dağıtıcı sıradaki diğer kişiye geçer. Dağıtıcı halkası saat yönünün tersine hareket eder. Okey taşlarını 5 li şekilde dizmeye başlayın. Taşları üst üste koymanız gerekiyor. Boşta kalan 1 adet taş okey’i belirlememize yardımcı olucaktır.


Daha Fazla Bilgi Edinin ve Stratejinizi Geliştirin


Okey kurallarına uymak biraz zaman alabilir, ancak çevrimiçi ücretsiz oyun seçeneklerinden yararlanarak bunu çözebilirsiniz. Ne kadar çok oynarsanız o kadar çok yetenekli olursunuz. Ücretsiz oyun fırsatlarını kullanmak veya ücretsiz oyun teklifi sunan sitelerden faydalanmak size Okey ‘in karmaşık kurallarını ezberlemek için zaman verir. Okey net üzerinden okey oynayarak kısa zaman içerisinde oyunu tamamen öğrenmeniz mümkün olucaktır.

Scroll to Top