PROGRAM NEDİR ?Blog Yazısı

PROGRAM NEDİR ?


Program: Bilgisayarın bir işlevi yapması adına tasarlanmış komutlar zinciridir. Günümüzde bilgisayarlar hayatımızda büyük bir yer almıştır bu sebepten bu alanda çalışmak isteyen insanlar işlerini daha düzenli ve hızlı yapmak zorundadırlar buda bilgisayarı ne kadar iyi kullaqndığımıza bağlıdır. Bunun adına çeşitli programları kullanırız.

Program, bilgisayarın dikkat çekici bir işi yapması adına tasarlanan komutların tamamıdır. Kullanım amaçları ve yerlerine göre oldukça çok değişik program çeşidi bulunmaktadır:

Sistem programları: Her program, bir işletim sistemi üzerinde çalışır. işletim sistemi, başka programların çalışması için gerekli olan kaynakları ve ortamları destekler.

Sürücüler: İşletim sistemi ile donanım aygıtları arasında iletişim olanaklı kılan programlardır. Klavye ile yazıların algılanması için, klavyenin sürücü programı kullanılır.

Uygulamalar: işletim sistemi üzerinde iş yapan, satın alanların gereksinim duyduğu işlevleri oluşturan programlar bütünüdür.

Örnek vermek gerekirse; Bir internet sunucusnu gezmek için bir arama motoru kullanırız.Bu uygulama, işletim sistemine sitenin istenilen sayfadaki yazı ve resimleri almasını ister. işletim sistemi, file kartıyla (Ethernet) sürücü programı yardımıyla internet sitesinin sunucusuna arzusu gönderir.


 


 

Scroll to Top