SEO Nedir?Blog Yazısı

SEO Nedir?

Seo dilimize İngilizceden bulaşmış bir kelimedir. İngilizce karşılığı olan “Search Engin Optimization” un dilimizdeki karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” dur. Arama motoru denilince akla ilk gelen şey tabii ki de Google’dır. Seo’nun kelime anlamından yola çıkarak temel amacının arama motorlarında üst sıralara çıkmak olduğunu anlayabiliriz.


Bu amacı gerçekleştirmek için web sitelerinde seo çalışmaları yapılır, yani web sitelerindeki içerikler ve ürünler arama motorlarına uygun hale getirilir. Ziyaretçi akışı için çok önemli olan seo o kadar da kolay bir şey değildir.  Uyguladığınız seo taktiklerinin hem doğal olması hem de web sitesinin popülerliğinin arttırması lazım ki seo da başarılı olasınız.


Seo bir başka anlamı ile internet âleminde web sitelerine popülerlik kazandırmaktır. Bu popülerlik Google tarafında algılanarak sizin sitenizi üst sıralara taşıyacaktır. Peki, web ortamındaki bu popülerliği kazandığınızı Google nasıl anlayacak? Web sitenizi güncel tutarak ve içerisine hedef kelimeler ile alakalı içerikler ekleyerek bu popülerliği elde edebilirsiniz. Ancak Google bu popülerliği ziyaretçi sayınızdaki artış ile gözlemleyecektir. Ziyaretçi sayınızdaki bu artış sizi arama motorlarında üst sıralara taşıyacaktır. Popüler olmak için kullanılan bir başka yöntem ise “reklam”lardır. Kendi alanınızla uyumlu web siteleri ile yapacağınız reklam anlaşmaları ve bu reklamlardan gelen ziyaretçiler sizi arama motorlarında üst sıralara taşıyacaktır.



GOOGLE SEO


Diğer sitelerde paylaştığınız link ve bilgilendirme yazıları da sitenize seo açısından çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Google tarafından sevilen ve web sitenizin içeriği ile uyumlu olan bir sitede sizin için paylaşılan link sizin ziyaretçilerinizin odaklı olduğunu ve sitenizde çok zaman geçirdiğinin göstergesidir. Yine aynı şekilde içerik bakımından oturmuş ve yıllanmış sitelerde yayınlanan tanıtım yazılarınız size seo açısından çok faydalı olacaktır.


Bu gibi link değişimi ya da tanıtım yazılarının yanı sıra seo için en gerekli, olmazsa olmaz olan unsur “özgünlük” tür. Özgünlükten kasıt yazılarınızın daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmasıdır. Kopyala-yapıştır yöntemi ile yayın yaparsanız Google sizi spam olarak algılayacak ve o konuda daha da gerilere atacaktır. Bu yüzden bu konu da çok dikkat edilmesi gereken bir konudur.


Bu çalışmalar sonucunda seo açısından çok olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

Scroll to Top