SEO TerimleriBlog Yazısı

SEO Terimleri

Günümüz internet ortamında önemli bir yere sahip olan seo çok dikkat edilmesi gereken bir uygulamadır. Doğru yapıldığı takdirde sizi arama motorlarına zirveye taşıyacağı gibi yanlış yapıldığı takdirde de sizi daha da derine itebilir. Bu kadar hassas bir konuda yapılması gerekenleri çok iyi bilmek gerekir. Bu yüzden seo nedir ve seo terimleri nelerdir detaylı bir şekilde öğrenmek gerekir. İşte başlıca seo terimleri;


On-Page SEO: On-Page Seo sayfa bazlı seo çalışmalarına verilen genel isimdir. Genellikle e-ticaret sitelerinde sıkça kullanılan bir yöntemdir ve oldukça etkilidir.


FreshBot: Web sitenizde bulunan linkleri tek tek gezen ve veri tabanına kaydeden bota verilen isimdir. Bu bot sürekli olarak tarama yaptığı için sitenizde barındırdığınız linklere dikkat etmeniz gerekir.


Adsense Bot: Adsense reklamlarını sitelerinde yayınlayan yayıncılar ile ilişkili olan bir bottur. TBm’yi ( Tıklama Başına Maliyet) arttırmak adına bu bot ile iyi geçinmek gerekir.


DeepCrawl: Sitenizi uzun aralıklara ziyaret eden ve indexlerini Google’a kaydeden bota verilen isim.



Keyword Research: Kelime analizi anlamına gelir. Bu yüzden sitenizdeki hedef kelimeleri belirlemek seo açısından önemlidir.


Google Bomb: Google’ın siteleri iyi-kötü olarak ayrım yaptığı bir sistemdir. Güncellik ve linkler iyi tarafta olmanızı sağlayabilir.


User-agent: Google botlarının tanımlamış olduğu bir değişken olup, robot.txt içerisinde bulunur.


Canonical: Link parametresine verilen bir isimdir. Sitenizin çok farklı sayfalarda indexlenmesini önlemek için kullanılır.


White hat SEO: Doğal yollarla yapılan seo çalışmasıdır. Sitenizi doğal yollarla üst sıralara taşımak için kullanılır.


Black hat SEO: Black hat Google’ın pek sevmediği bir yöntemdir ve sonunda genellikle ilerlemek yerine gerileme kaydedersiniz. Ancak verimli sonuçlar alındığı da olmuştur.


Seo sektörünün içerisinde yer alan terimlerden bazıları bunlar. Bu terimleri tam manası ile öğrenmek sizin yapacağınız seo çalışmaları için gerçekten çok iyi sonuçlar verecektir. Görüldüğü gibi seo karmaşık bir uzmanlık alanıdır. Yapılan çalışmaların kalitesi kadar sabırda bu işte önemli bir unsurdur. Sabretmeyi bilerek sonuçların ne kadar faydalı olacağının farkına varabilirsiniz ve siteleriniz çok daha iyi konumlara taşıyabilirsiniz.


 

Scroll to Top