Sisli Fotoğraf nasıl çekilir ?Blog Yazısı

Sisli Fotoğraf nasıl çekilir ?

sis fotoğrafı


Hepimiz sisli veya puslu havanın çekilen fotoğralara, gizem ve entrika havası verdiğini bilir ama kötü bir tarafı var, makinenizin yerleşik ışık ölçerinin işine mani oluyor. Yani çıplak gözle ne görüyorsanız onu elde etmenizi sağlıcak bir hilem var.

Makinenizi sise doğrultun ve deklansöre yarım basın ( bu, makinenize bu alanın değerini okumasını söyler). Şimdi de, makinenizin poz dengeleme kontrolüne gidin ve pozlama miktarını bir birim arttırın ( temek olarak yaptınız şey, pozlamayı bir birim arttırarak mekinenizin okuduğu sis değerini geçersiz kılmak).

Nikon makinelerde, makinenin üst kısmındaki poz dengeleme düğmesini (deklanşörün hemen arkasında) basılı tutarak aynı şeyi yapabilirsiniz. Düğmeye basılı tutarken, makinenizin arka üstünde bulunan komut çarkını vizörde " +1 " işaretini görene kadar çevirin.

Canon makinelerde, aynı düğme (aynı yerde, deklanşörün arkadasında) basılı tutup hız kontrol çarkını (makinenizin arkada büyük çark) vizörde " +1 " işaretini görene kadar çevirmelisiniz.

Ek olarak da:  Sis fotoğraflarını çekmeyi bitirdiğinizde poz dengeleme değerini sıfıra getirmezseniz, sonraki fotoğrafların tamamının pozlama değeri 1 birim fazla olucaktır.

Scroll to Top