sosyal medya yazarlığıBlog Yazısı

sosyal medya yazarlığı

sosyal medya yazarlığı


Gerek sosyal hayatta gerekse de internette yazı yazmak isteyenlere sürekli tavsiye edilen şey kısa hikayeler yazarak işe başlamalarıdır. Oysa en önemli ve zor olan şey başlamaktır. Bununla beraber unutulmaması gereken başka bir şey ise zaman içerisinde yazma özelliğiniz gelişim gösterecektir.. Bu anlamda son yıllarda sosyal medya’da içerik oluşturmak daha da önemli hale geldi. Sosyal medya uzmanı olmak isteyenler de blog yazmaya başlayarak daha fazla kişiye hızlı bir şekilde ulaşabilmekte. Blog yazabilmek için yazı yazmakla beraber, bu yazıların daha büyük kitlelerle buluştuğu platformlarda sunulması da çok önemlidir.


Nereden başlayacağını bilemeyenler için ücretsiz veya kısmen ücretli ve kullanımı kolay olan platformları hemencecik sizlerle paylaşıyoruz!

TypePad.com

TypePad esnek kullanımı ve güçlü analitik altyapısı sayesinde gerçekten gelişmiş bir blog sitesi. Oluşturmuş olduğunuz içerik tüm kullanıcılara kolay bir şekilde ulaşmakta, böylece yazarlar yazılarına daha çok trafik oluşturabilmekte. Blog yazıları, email ile ve mobile ve masaüstü bilgisayarlarda okunacak şekilde paylaşılabilmektedir. Böylece, satmak istediğiniz ürün ve hizmetler hakkındaki yazıları da bu platformda paylaşabilir ve reklamlar sayesinde ek gelir sağlayabilirsiniz.. Geek Week, Paris Hilton, Amazon Associates ve Seth Godin gibi önemli isim ve kurumlar bu platformu kullanıyorlar.

ListNerd

İlginç bulduğunuz konuları paylaşmak için bir platform arıyorsanız bu tam size göre bir tercih. İlginizi çeken konuları paylaşabileceğiniz gibi sizinle aynı ilgiye sahip kişilerle de iletişim kurup etkileşim oluşturabilirsiniz. Kullanımı da yine gayet kolay. Yapmanız gereken tek şey bir liste oluşturmak ve arkadaşlarınız ile paylaşmak olacaktır.

LiveJournal

Kişisel blog oluşturmak isteyenler için Livejournal harika bir platform. 61 milyon’dan fazla kişisel sayfa, farklı topluluklar ve günlük 100 binden fazla paylaşım ile kullanıcılar arasında sıkı bir etkileşim oluşturulmuş. Apple uygulama mağazasında ücretsiz uygulama ile kullanım kolaylığı mobile de taşınmış olan platform birçok farklı mobil cihazda da rahatlıkla çalışıyor. Blog yazmaya yeni başlayanlar için güzel bir başlangıç noktası aslında. Paylaşılan yazılar arama motorlarında maalesef çıkmıyor dolayısıyla reklam ve tanıtım yazıları paylaşmak isteyenler için kullanışlı olmayabilir.


 

Scroll to Top