Üroloji Uzmanı Tedavileri ve Ankara Hastanesi Üroloji DoktorlarıBlog Yazısı

Üroloji Uzmanı Tedavileri ve Ankara Hastanesi Üroloji Doktorları

Üroloji Uzmanı, Doktorlar kendi içlerinde uzmanlık alanlarına sahiptirler ve bunlardan bir tanesi de üroloji uzmanı olarak ihtisaslarını tamamlayan doktorlardır. Böbrek üstü bezleri, böbrekler, idrar kanalları, mesane, prostat lobları, cinsel salgı bezleri, penis ve testisler ürolojinin konusu içerisine girer. Bu organlarla ilgili oluşan hastalıklar ve bunların ilaçla ya da cerrahi tedavisi üroloji uzmanı tarafından yapılır. Erkelerde yaşanan sertleşme sorunu, prostat kanseri gibi rahatsızlıkların tedavisinde de bu doktorlar görev yapar. Öncelikli olarak doktorun görevi hastalığın teşhisidir. Teşhisin ardından uygulanacak tedavi programı hakkında karar verilir. Doktorlar modern yöntemler ile teşhis yöntemlerini kullanarak hastanın net durumu hakkında bilgi sahibi olur.


 


Üroloji Uzmanı


Üroloji Uzmanı Tedavileri


Üroloji hastalıkları erkeklerin yaşamları boyunca ürolojik hastalıklar ile ilgili sıkıntı yaşama riskleri bulunmaktadır. Prostat kanseri bu alanda en sık rastlanan problemlerden biridir. Günümüzde kullanılan teşhis ve tedavi yöntemleri ile üroloji uzmanı olan doktorlar tarafından tedavinin başarılı olma şansı oldukça yüksektir. İdrar yapmada zorlanma, sık idrara çıkma ve idrarda kan görülmesi durumunda gerekli incelemeler başlatılır. Tahlil ve görüntüleme teknikleri kullanan üroloji uzmanı teşhis koyma konusunda bunların sonuçlarını dikkate alır.


Üroloji Uzmanı ile Serleşme Sorunu Tedavisi


Erkeklerin cinsel yaşamı etkileyen sorunlarının en önemlisi olan sertleşme problemi, her yaşta ortaya çıkabilecek sorunlardan biridir. Yoğun olarak ilerlemiş yaşları etkilese de genç erkekler de sertleşme yani ereksiyon problemi ile karşı karşıya kalabilirler. Bu durumun çözümü için üroloji uzmanı tarafından yürütülen farklı tedavi protokolleri bulunur. Hangi tedavi biçiminin uygulanacağı ayrıntılı muayene sonrası tanı koyulmasının ardından gerçekleşir. Öncelikle tedavi ilaç enjeksiyonu ve dalga tedavisi kullanılarak yapılır. İlaç tedavisi ile penise giden kan miktarını artırmaya ve bölgeye canlılık kazandırmaya hedeflenir. Böylece ereksiyon olması sağlanır. Bu tedaviler oral yolla alınan ilaçlar ile uygulanabileceği gibi enjeksiyon yöntemi ile de verilebilir. Eğer sonuç alınamasa bu konuda en net çözüm olan protez uygulamasına geçilir. Penis protezi sonrası yaşam ereksiyon sorunu tamamen ortadan kalkar ve kişi yaşamının devamında sağlıklı bir cinsel yaşama kavuşur. Bütün bu tedavilerin seçimi sırasında en uygun yöntem kadar, hastanın genel sağlık durumu da göz önünde bulundurulur.


Üroloji Uzmanı Seçimi


Tedavi konusu ne olursa olsun doktor seçiminde asıl olan yeterli bilgiye ve tecrübeye sahip bir doktor seçimi yapmaktır. Üroloji alanına giren hastalıklar ve üroloji uzmanı tarafından yönetilen tedaviler hastanın yaşam kalitesini doğrudan etkileyen sorunlardır. Erkek hastalarda prostat kanseri ve sertleşme sorunu ile ilgili tedavilerde süreci yönetmek önemli bir birikim ister. Bu noktada asıl olanın üroloji uzmanı seçimi olduğu ortaya çıkar. Hastanın karar verme aşamasında doktora dair görüşlerini belirlemesi doktorun yetkinliğini göz önüne alarak yapması tavsiye edilir. Ürolojik rahatsızlıklar ve üroloji uzmanı seçimi konusunda aklınıza takılan bütün soruların cevaplarını https://www.urolojiuzmani.org/iletisim/alanından alabilirsiniz.

Scroll to Top