Web Makalesi nedir ?Blog Yazısı

Web Makalesi nedir ?

web makalesi


Web makalesi internet üzerinde yayınlanan yazılara verilen genel bir isimdir. İnternette yazılan bütün yazılar makale olmayabilir. 150 kelime veya daha fazla kelime kullanılarak yazılan ve internet üzerinde yayınlanan yazılara internet makalesi denir. Makale anlam olarak bir konu yazılan ve insanları bilgilendirmeyi amaçlayan bilgi içerikli yazılar demektir.


Eski zamanlarda daha çok gazete makalesi yaygındı. İlk zamanlarda gazetelerde yayınlanan ve dikkat çekici bir anlatımla anlatılan bir konu hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla yazılmış olan makaleler çok yaygındı. Sonraları bilimsel bir konuyu ele alıp inceleyip açıklamak amacıyla yazılan bilimsel makaleler ortaya çıktı. Bugünlerde internet makaleleri de çok yaygın olarak yazılan makaleler arasında yerini aldı. Günümüzde internet makalesi yazma para kazanma yöntemi olarak görülmektedir.


İnternet makalesi genellikle internet üzerinden para kazanma amacıyla yazılan bilgi içerikli yazılardır. Bir internet makalesinde bulunması gereken en önemli özellik makalenin özgün olmasıdır. Makalenizin özgün olması demek internet üzerinde yapılacak olan aramalarda üst sıralarda yer alacağınız anlamına gelir. Bunun sebebi arama motorlarında üst sıralarda yer alacak olan siteler belirlenirken göz önüne alınan kriterlerden biri de bir web sitesinin özgün içeriğe sahip olmasıdır. Arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer alma konusu da bir sitenin özgün içerikli internet makaleleriyle dolu olmasının ne kadar önemli olduğunu açıklamaya yeterli bir konudur.


Ziyaretçi sayınızın artması internet siteniz üzerinde yer alan reklamlara tıklanma miktarının artmasıyla doğru orantılıdır. Bu yüzden ziyaretçi sayınızı arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalısınız. Yapacağınız bu çalışmalar arasında web sitenizde özgün içerikli makaleler bulundurmak ön planda olmalıdır. Bu sayede daha çok insana ulaşabilir, reklamlarınıza tıklanma ihtimalini arttırır ve internet siteniz üzerinden daha çok para kırabilme imkanına sahip olursunuz.


 

Scroll to Top