WEB SİTESİNİN 10 İNCE AYRINTISIBlog Yazısı

WEB SİTESİNİN 10 İNCE AYRINTISI


Web Tasarım Sitesinin 10 İnce Ayrıntısı


1. Minimalist Açılış Sayfası

Karışık açılış sayfalar yerine minimalist kullanılılır. Şık görsellerin üstünde kısa tarif yazıları ya da sloganvari cümleler tercih edilmektedir.

2. Arka Planda Büyük İmajlar

Görselliğin ön planda bulunduğu sitelerde yaygın kullanılan bir yöntem sayılabilir. Arka planda yüksek çözünürlükte ilham verici görsel veya video eşliğinde içerik zenginleştiriliyor.

3. Tipografik Tasarımlara Yer Verme

Web sitelerinde bulunması gerek diğer bir unsur da slider’lar.. Slider’da özenli bir tipografiyle yazılan büyük puntolu metinler sıklıkla kullanılıyor.

4. İçerik Öncelikli

Karmaşık ögelerle içeriğin anlaşılırlığını zorlaştıran arayüz tasarımlarına ilgi çekmediğini ve kullanıcı dolaşımını azalttığını söyleyebiliriz.

5. Yerleşik Menü Çubuğu

Web sayfalarında navigasyonu kolaylaştırmak için kullanılan yerleşik menü çubuğunda ne kadar scroll ederseniz edin menüdeki başlıkları kaybetmiyorsunuz.

6. Flat Elementler

2013 yılının en yaygın web tasarım trendi Flat dizaydı. Bu yıl da bilhassa iOS7’nin değişen arayüzüyle mobil uygulamalarda gördüğümüz bu trendi web’de de daha sık rastlamak olası.

7. Dinamik Grid Sayfa Düzeni

Özellikle Pinterest’le yıldızı parlayan bu tasarımlarda amaç, Grid denilen şekilde site ziyaretçilerini ana sayfada pratik bir biçimde bilgiye ulaşmasını sağlamaktır.

8. Dairesel Dizayn Öğeleri

Sosyal ağlarla beraber kullanmak daha da artan bu ögenin sitelere farklı bir hava kattığını söyleyebiliriz.

9. Long Scrolling Siteler

Uzunca tek bir sayfadan oluşan içeriğe sadece kaydırarak ulaşabildiğiniz sitelere “Long Scrolling” ismi veriliyor. 2012’nin başında popüler olan kullanım 2014’te de devam edecek gibi görünüyor.

10. Ekran Boyutuna Duyarlılık

Ve elbette ki; Responsive tasarım. Mobil, tablet, dizüstü ve masaüstü cihazlara göre optimize edilen tasarımlarla ekran boyutuna yaratılan duyarlılık güncel web tasarımında bundan böyle olmazsa olmazlarındandır.

Scroll to Top