White SEO nedir?Blog Yazısı

White SEO nedir?

White SEO nedir?


Dünyanın en büyük arama motoru olan Google’ın gözünde büyümek yani üst sıralara yerleşmek istiyorsanız web sitenize muhakkak bir seo çalışması yapmalısın. Yaptığınız seo çalışması ile web sitenizi hedeflediğiniz kelimelerde üst sıralara taşıyabilir, ziyaretçilerinizin sitede geçirdiği zamanı arttırarak popülerlik elde edebilir, adsensereklamlarındaki tıklama başına maliyeti arttırarak daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Tüm bunları yapmak için önünüzde 2 yol vardır. Bunlardan birisi white hat seo, diğeri black hat seo.


White hat yani beyaz şapka adından da anlaşılacağı gibi beyaz yani legal yollar ile sıralamada yükselmenizi sağlayacak seo çalışmalarını kaplar. Google’ın en sevdiği seo çalışması diyebiliriz buna. White hat seo yöntemi ile web sitenize hedeflediğiniz kelimeler doğrultusunda bazı çalışmalar yapılır. Ancak sonuçlar hemen ertesi gün fark edilmez. Bu yöntemi kullanıyorsanız biraz sabırlı olmanız gerekmekte.


Genel olarak white hat seo yönteminde kullanılan belli başlı yöntemler vardır. Bunlar; seonun olmazsa olmazıbacklink çalışmaları, özgün içerik, özgün görsellervideolu anlatımlar ve spama kaçmayacak şekilde yapılmış etiketler. Buradan yola çıkarak bu yönteme spam yapılmayarak yapılan seo yöntemidir diyebiliriz. Eğer spam yaparsanız yani, bot şeklinde her yerde aynı şeyi paylaşırsanız sitenizin 2-3 haftaya kadar sandbox’a düşmesi olası sonuçlar arasındadır. Günlük olarak özgün içerik ekleyip bu içeriklerin hızlı index alması adına pingleme işlemi yapıyorsanız spam içeriklere hiç ihtiyaç duymayacaksınız.



Black hat seo’ya göre kat kat olumlu sonuçlar elde edebileceğiniz bu yöntemde bazı black hat seo teknikleri de kullanılmaktadır. Örneğin pingleme dediğimiz işlem; pingleme Google botlarını zorla sitenize çekerek index almanızı sağlar. Zorla index aldırmakta black hat seo nun alanıdır. Kısacası tamamıyla white hat tekniklerini kullanan seocu bulmak çok zordur ve belirli bir alanda yapılan seo çalışması her zaman olumlu sonuçlar vermez. Bu yüzden black hat gibi yöntemler de white hat seonun amacına ulaşması için kullanılabilir.


White hat yani beyaz şapka seo yönteminin asıl temeli özgün içeriktir. Sitenizi her gün özgün içeriklerle zenginleştirirseniz mutlaka bunun sonucunu alacaksınızdır.


 

Scroll to Top