Yeni iş açmakta yardımcı olacak 5 ipucuBlog Yazısı

Yeni iş açmakta yardımcı olacak 5 ipucu

 


1 - Gelecekte yaşayın


Son teknolojiyi yakından takip edin. Yeni çıkan ürünleri kullanın. Yeni buluşlarla ilgili haberleri okuyun. Gençler için ürünler düşünün.


Gelecek kendi kendine giden arabaların, giysi bilgisayarların, DNA testlerinin ve atom kadar ince malzemelerin egemenliği altında olacak. Bu büyük yenilik temalarına uygun hangi ürünler ve hizmetler geliştirilebilir?


Gelecekte olabilecek önemli değişiklikleri düşünün ve şu cümleyi tamamlayın: “ gelecekte yaşıyor olsaydım…” Örneğin “gelecekte yaşıyor olsaydım bütün arabalar elektriklikli olurdu” veya “ gelecekte yaşıyor olsaydım kimse nakit kullanmazdı.” Daha sonra da bunu gerçekleştirmek için bir şirket kurun.



2 – Uzman olun


Sokaktaki herkese açık olmayan uzmanlık alanları vardır. Gümrükler, hapishaneler, tıbbi cihazlar, askeri anlaşmalar, nükleer santraller, köprü inşaatları. Profesyonel anlamda deneyim kazandıktan sonra bu alanlardan biriyle alaka bir şirket açabilirsiniz.


Güçlü araçların bazılarında uzman olun. Mobil uygulamaların nasıl yapılacağını, online pazar alanlarının nasıl kurulacağını veya veri biliminin nasıl kullanılacağını öğrenin.


İki farklı alanda gerçekten başarılı olun. Tıp ve satış, bilişim teknolojisi ve devlet sözleşmeleri, mutfak sanatı ve gayrimenkul. Bu tür kesişimler eşsiz iş fırsatlarıyla doludur.


3 – Kendi kaşıntınızı giderin


Çözemediğiniz bir probleminizi düşünün. İyi çözümler bulamadığınız şeyleri düşünün. Hayatınızda bir takım şeyler değiştiğinde yeni problemler çıkar. Örneğin ebeveyn olduğunuzda bir sürü fırsat görmeye başlarsınız.


Aynı durum işletmeler arası satış pazarı içinde geçerlidir. Bir firmanız var ve bir şey için iyi bir çözüm bulamıyorsunuz. Bunu çözmek için ikinci bir şirket açın ve ikinci şirket ilkinden daha büyük hale gelsin.


4 – Acı noktalarını araştırın


Boşa harcanan zaman ve parayı, yetersizlikleri, sıkıntıları ve kayıpları araştırın. Daha sonra bunları tamir edecek bir projeye başlayın. Açlık, fakirlik, işsizlik, suç, trafik sıkışıklığı, kirlilik ve yolsuzluk hakkında daha fazla bilgi sahibi olun. Uzun süredir bu problemler üzerine çalışan insanlarla arkadaş olun.


Harika bir problem ve çözümsüzlükle başlamak yerine hiçbir problemi çözmeyen muhteşem bir çözümle başlayın.


5 – Bir şeyi daha iyi yapın


İnsanların yapmaktan nefret ettiği şeyleri araştırın. Kiralık ev bulma, park yeri arama, vize alma ve doktor ziyaretlerini araştırın. Bu tür sorunları halletmenin daha iyi bir yolunu bulun.


Bir şeyleri daha iyi hale getirmek için teknolojiyi kullanın. İnşaat işçileri işlerini akıllı telefonlarla nasıl yapar? Hastaneler dijital çağda nasıl uyum sağlar?


Pazar üzerinde tekel gücü olan pazar liderleri vardır ve ilerleme için teşvik yoktur. Bu canavarlarla mücadele etmek kolay değildir ancak bazen işe yarar.


 

Scroll to Top