Epic Pen ile Akıllı TahtaBlog Yazısı

Epic Pen ile Akıllı Tahta

Epic Pen


Epic Pen, bir akıllı tahta kalemi programıdır. Bu program, Windows işletim sistemleri için geliştirilmiş bir çizim programıdır. Bu program, diğer pek çok çizim programının aksine direkt olarak Windows üzerine çizim yapmayı olanaklı hale getiriyor. Epic Pen programı ile video, web sitesi, oyun, resim ve ekran görüntüleri üzerine çizimler yaparak onları vurgulayabilirsiniz.



 


Program, kendi arayüzünün sağladığı bir avantaj sayesinde yeni bir uygulama sayfası açmak yerine, bilgisayarda o an için açık olan herhangi bir dokümanın, masaüstünün, herhangi bir programın ya da başka menülerin üzerine dilediğiniz gibi çizim yapmanıza imkân sağlıyor. Reklamcılık çalışanları, akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar için ideal bir programdır.


Çalışma mantığı gayet basit olan Epic Pen programı ile herhangi açık bir pencere üzerinde çizim yapılabilmektedir. Özellikle başkalarına göstermek istediğiniz bir yerin işaretlenmesiyle işlerinizi direkt olarak çizerek tamamlıyorsunuz.


Çizim ve Boyama Programı


Epic Pen programı, çizim yapabilmeniz için highlighter ve kalem gibi araçları da içinde barındırmaktadır. Alan işaretlemelerinin yapılmasından renk seçiminin yapılmasına kadar uzanan geniş bir yelpazedeki seçenekleri ile her zaman isteğe özel olarak kullanılmasına izin veren bir programdır.



Bu uygulama sayesinde renkleri de kolaylıkla seçebilir ve istediğiniz alanları farklı şekillerde boyayabilir ve çizimlerin birbirine karışmasını engelleyebilirsiniz. Yanlış boyadığınızı ya da çizim yaptığınızı düşündüğünüz bir alan varsa, silgi aracı sayesinde bunları temizlemek oldukça kolaydır. Kurulumu çok basit olan bu programı, birkaç tıklama ile rahatlıkla kurabilirsiniz.


Ayrıca, Epic Pen sistem kaynaklarını verimli bir şekilde kullandığı için, sistemde herhangi bir yavaşlama ya da kasma gibi bir soruna neden olmuyor. Verimli bir çalışma sistemine sahip ve bir o kadar da özgün konseptiyle herkesin kullanımına uygun bir programdır.


Epic Pen İle Akıllı Tahta Kullanımı


Epic Pen programı, okullardaki akıllı tahtalar ile de uyumlu olduğu için derslerde kolaylıkla kullanılabilir. Ders sırasında açık olan doküman ne olursa olsun, ister Word, ister Excel isterse PowerPoint sunum sırasında gerektiğinde dikkat çekmek için önemli noktaların altı kolaylıkla çizilerek kullanılabilir. Programın kapatılması ile birlikte her şey eski haline döndüğünden, aynı sunum üzerinde birçok değişiklik yapılabilir.

Scroll to Top