Kıl Dönmesi Belirti ve SebepleriBlog Yazısı

Kıl Dönmesi Belirti ve Sebepleri

Kıl dönmesi genellikle erkeklerde görülen ve görüldüğü vakit kişinin günlük hayatına dahi etki eden bir hastalıktır. Maalesef kıl dönmesi genetik bir hastalıktır bu sebeple ailesinde bu sorunla karşı karşıya olan kişilerde kıl dönmesi sorununun yaşanma ihtimali ailesinde bu tür bir sorunla karşılaşmayan kişilere göre oldukça yüksek olacaktır.


Kıl dönmesimakat bölgesinden akıntı, kızarıklık ve şişme gibi durumlar olduğunda anlaşılır. Bunun yanı sıra kişide apse ve o bölgede küçük delikler de oluşacaktır. Kıl dönmesinin oluşmasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi şüphesiz ki kuyruk sokumu olarak nitelendirilen bölgenin temizliğinin tam anlamıyla yapılmamasıdır. Aynı zamanda bu bölgede gereğinden fazla kıl varsa da kıl dönmesine yol açacaktır. Bunun yanı sıra fazla kilo sorunu, aşırı terleme, sürekli oturmayı gerektiren bir iş yapma gibi sebepler de kıl dönmesine yol açmaktadır.


Kıl Dönmesi Tedavisi Yöntemleri


Kıl dönmesi tedavisibirçok farklı şekilde yapılmaktadır. Bu hastalık geçmiş yıllarda sadece ameliyatla geçiyor ve bu sebeple kişiler belirli bir süre günlük hayatlarından uzak kalıyor ve aynı zamanda da yine bir süre boyunca pansuman, banyo yapamama gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyordu. Fakat tıp sektörünün gelişimiyle birlikte yapılmış olan tedavi yöntemleri de gelişti.


Bunlardan bir tanesi olarak kıl dönmesi sadece küçük bir örnek. Kıl dönmesinde diğer hastalıklarda da kullanılan lazer yöntemi kullanılmaktadır. Lazer yönteminin yanı sıra mikro sinüsektomi yöntemi de tercih edilmektedir. Bu yöntem genel olarak yarı ameliyatlı bir yöntemdir ve lokal anestezi ile yapılır ve normal ameliyata göre kesi oldukça düşüktür yani 3-4 santimdir. Kişiler bu yöntemlerden herhangi birisiyle aynı gün günlük hayatına devam edebilecektir.


Climed


Climed2002 yılında kurulan ve amacı hastaların ameliyatsız bir şekilde iyileşmesi olan bir sağlık kuruluşudur. Tamamen hastaların konforunu düşünen Climed bu sebeple VIP taşımacılık ve muayeneyi ücretsiz bir şekilde hastalara sunmaktadır. Bu muayene sonucunda kişinin tedavi olması gerekiyorsa da bu tedavi ücretleri oldukça uygun fiyatlara yapılmaktadır ve kişiler en korkulacak hastalıklardan bile 10-15 dakika içinde kurtulacaktır.

Scroll to Top