Seo Uzmanlarının Sahip Olması Gereken 5 YetenekBlog Yazısı

Seo Uzmanlarının Sahip Olması Gereken 5 Yetenek

ceoların sahip olması gereken 5 yetenek


SEO profesyonellerinin rakamları geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde artış gösteriyor olsa da bu rakamlar SEO işinin kolay olduğu anlamına gelmiyor. Dolayısıyla herkes bu sektöre direkt olarak giriş yapamaz.Bununla birlikte SEO profesyonellerine duyulan ihtiyaç konusunda önemli bir talep arz edilir. Market trendlerinin değişmesi, algoritmaların katılaşması ve nitelik eğiliminin artış göstermesi nedeniyle SEO’nun temelleri ve esasları hiç olmadığı kadar önemli hale gelmiştir.Profesyonellerin SEO’nun değişen yapısı hakkında daha olgun olmalılar ve seviyeyi yükseltmek için kendilerini bu değişikliklere adapte etmelidirler.


Artık SEO hakkında çok yönlü bir yaklaşım gerçekleştirmek gerekiyor.2016 yılında hala etkili olacak yetenekleri sizlere sunuyoruz.SEO profesyonelleri kendilerini geliştirmek için bunları yapmak zorundadırlar.


1. Topluluk Yaratma ve Topluluk Yönetimi


Google, bir topluluk platformu olması için Google+ servisine giderek daha fazla baskı uyguladığı için bu durum topluluk oluşturma işleminin SEO’nun önemli bir parçası olacağını göstermektedir.Başarılı bir topluluk, şirketlerin büyük bir şekilde geliştirmeye çalıştıkları marka oluşturmanın ve sosyal medya yönetiminin bir karışımıdır.Bu yüzden SEO profesyonellerinin sağlam bir topluluk oluşturma ve yönetme bilgisine tamamen hakim olması beklenmektedir.


2. Halkla İlişkiler


Halkla ilişkiler en eski ve en başarılı pazarlama çalışmalarından biridir.Yıllardır geçerli bir durumdur ve yakın zamanda yürütülen SEO kampanyalarının tam teşekküllü parçalarından biri olması beklenmektedir.Bir marka oluşturmak ve bir kampanyayı tanıtmak için medya organlarıyla nasıl ilişki kurulacağını bilen bir profesyonel kendisini diğerlerinden farklı kılmayı başaracaktır.


Google, Penguin güncellemesi ile daha katı olmuştur.Arama motorları artık agresif link oluşturma çalışmalarından pek hoşlanmamaktadırlar. Bu yüzden halka ilişkililer Penguin güncellemesinde istendiği gibi güçlü linkler oluşturmak için önemli bir yoldur.Haber kaynaklarına hikaye sunmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorsanız yayınlanmasını sağlayın, sitenize link gönderin ve böylece online alanda rekabetçi olmak adına sert bir şekilde mücadele etmek için hazır hale gelin.


3. İçerik Pazarlaması


Artık net bir şekilde içerik yazma yeteneğine sahip olmadan daha fazla ileri gidemezsiniz. Özellikle bir SEO profesyoneliolduğunuzu düşünüyorsanız bunu hiş yapamazsınız. “İçeriğin kral olduğu” bir dünyada SEO uygulayıcılarının kelimelerle oynamayı bilmeleri için bu daha da önemli hale gelmiştir. İster bir blog pazarlamacılığı yapın veya isterseniz basit bir Facebook güncellemesi yapın, dikkat çekmek ve ilgi toplamak için bu yeteri kadar ilgi çekici olmalıdır.


 


İçerik takımı sizin için yazı kopyaları hazırlasak bile bunların ne zaman ve nerede yayınlanacağı ile ilgili tüm kavramsallaştırmalar size bağlı olacaktır. SEO profesyonelleri içeriğin ihtiyaç duyduğu değişiklikleri gerçekleştirebilmeliler. Kampanyalarının başarılı olabilmesi için hedef kitleyi neyin yönlendireceğini tanımlamalıdırlar.


4. İnfografikler


Yapılan araştırmalara göre okuyucular, bilgilerle donatılmış ve grafik açısından zengin olan çekici bir tasarıma sahip infografikleri çok beğeniyorlar. Görsel devrimin bir unsuru olan infografikler, uygun olan bol miktarda veriyi hikayeyi anlatmak için kullanabilirler. SEO profesyonelleri, çekirdek bilgiyi doğru yollarla iletmek adına uyarıcı görseller oluşturabilmek için yeteneklerini geliştirmelidirler.


 


5. Video Oluşturma ve Video Paylaşımı


Videonun aramalarındaki yükselişi 2016 yılında da devam edecektir.Bu yüzden SEO profesyonelleri video oluşturma konusunda yeterli yeteneğe sahip olmalıdır.Özellikle kısa videolar daha fazla dikkat çekecektir.Şimdiden YouTube, Vine, ve diğer video sitelerinde her gün toplam süreleri yaklaşık 100 saate ulaşan kısa videoların yayınlandığını görüyoruz.Hedef kitleden istenilen tepkiyi alabilmeleri için SEO profesyonelleri artık hızlı, pahalı olmayan ve etkili videolar oluşturabilmeyi öğrenmelidirler.Bir görüntü binlerce kelime değerindeyse,videolar milyonlarca kelime değerindedir.


En iyi SEO profesyonelleri her konuda bilgi sahibi olmalıdır.Eğer kariyerinizde yükselmek istiyorsanız veya CV’nize bir yetenek eklemek istiyorsanız bu beş önemli unsuru göz önünde bulundurmanız gerek.


 

Scroll to Top